25 Şubat 2007

İbne Ibanez

Futbol açısından bereketli akşamdı. Trabzon-Beşiktaş maçıyla başladık. Ufak Tekirdağ açtık yanında bizim dürümcüden ince kıyım çoban ve terbiyesi benden kuzu şiş. Raul bile maç seyretti, her gole sevindi. Perşembe Zico 2-0 öndeyken ne yapması gerekip yapmadıysa Tigana da onu yaptı. Komik adamlar bunlar. 2-0'ı bulmuşsun, Alex-Tümer; Ricardinho-Delgado'dan biri kenara geliri artık çocuklar bile söylüyor. Deportivo atmış üstüne yatıyordu Sociedad'da. Sociedad gelecek sezon 2. ligde oynar, bitmiş bu takım. Atalanta, eksik Palermo karşısında golü bulduktan sonra 2.yi atamayınca Palermo affetmedi. İyi maç oldu Bergamo'da. Tekirdağ'ı bitirip türk kahvelerini Bay K. hazır ettiğinde, Madrid derbisi başladı. Real Madrid'e siftahı yok diye not düşmüştüm Torres için. İlk golünü yazdı. Hakem Ibanez 14'de sıçtı maçın ağzına. Atletico'nun aynı pozisyonda hem penaltısını vermedi, dönen topa da lavuk yardımcı ofsayt kaldırdı. Calderon üstlerine iniyordu. Maçı anlatan Okay Karacan formsuz galiba bu günlerde.
Real Madrid ilk yarı Cannavaro'nun cılız şutu dışında pozisyon yakalayamadı. Aslanlar gibi oynadı A. Madrid ama atamayana atarlar. Cassano, Higuain'i ince gördü, 4 ay önce Buenos Aires'de derbide Boca Juniors'u yıkan adam attı golünü. Ibanez boktan bir pozisyonda Cannavaro'yu attı oyundan. Maçın en güzel hareketi Mista'dan geldi. Hava topunda üstüne düştüğü Salgado nefes alamaz vaziyette yerde kıvranırken onun altına yatıp kendini bir sedye edişi vardı ki..
A.Madrid:1 Real Madrid:1
Atletico de Madrid: Leo Franco; Seitaridis, Perea, Ze Castro, Antonio López; Galletti (m.73, Mista), Maniche, Luccin, Jurado; Fernando Torres Agüero.
Real Madrid: Casillas; Salgado, Cannavaro, Helguera, Miguel Torres; Reyes (m.46, Cassano), Guti (m.77, Marcelo), Emerson, Gago (m.55, Diarra); Raul , Higuaín.

Hiç yorum yok: