26 Mayıs 2007

Ver gazı Katalana

Barselona basını çıldırdı. El Mundo Deportivo bu akşamki Getafe maçı için Barça-Real Madrid manşeti atmış. Büyük gazlamışlar. Bütün hafta Sport ile birlikte Real Madrid'in Getafe'ya teşvik primi yolladığını iddia etti bu gazete. Şimdi de diyor ki Getafe başkanı Angel Torres Real Madrid üyesi, hocası Schuster Real Madrid'e gidecek ve taraftarları Real Madrid şampiyon olsun istiyor. Bu Getafe değil!. Saat 21:00'de Real Madrid-D. La Coruna ile oynuyor. Kazanırsa, ki kazanır 23:00'de Cam Nou'un halini merak ediyorum. 4'ün intikamında bir de bütün hafta gazetelerin doldurduğu Katalanlar, Getafe'yi nasıl karşılayacak bakalım. NTV sağolsun.

Deschamps da gitti

Nasıl iştir bu anlamadım. Şampiyon olan teknik direktörü kovuyor. Bu akşam O.Lyon'un Gerrard Houllier'i yolladığı haberinden birkaç saat sonra Sky Italia, Deschamps'ın Juventus'tan istifa ettiğini duyurdu. Adam takımı şampiyon yaptı, o kadroyu ben de o yapardım 2. ligde o ayrı. Gelecek sezon için sözleşmesini yenilememek için her türlü madrabazlığı yapıyordu Juventus yönetimi. Deschamps da basmış istifayı. Şimdi olası senaryolar, Deschamps, O.Lyon'a gider. Capello da Real Madrid'i şampiyon yapıp klasik memleket hasretiyle tutuşup Torino'ya, Juventus'a döner. Kimse de Juventus küme düştüğünde kulüpten ilk topuklayanın yanında Thuram-Emerson'nu da götürenin de Capello olduğunu hatırlamaz bile. En kısa zamanda Fransa ve İtalya'ya Vefa bozası ihracatına başlayacağım.

Maradona, Schuster ve Simonsen

1982 Yazı. Barcelona'nın 1982-1983 sezonu için yeni transferleri bir arada: Maradona, Schuster ve Simonsen. Sezonu bugünlerde küme düşmemek için çırpınan Atletic Bilbao şampiyon bitirdi. Real Madrid 1 puan gerisinde kaldı. Barça 6 puan fark yedi. Schuster 10 gün önce kupada 4 attığı Barça'ya deplasmana geliyor şimdi Cumartesi gecesi. Barça kazanamazsa Real Madrid şampi...

25 Mayıs 2007

Juninho kaldı Houllier gitti

Şampiyon takımın teknik direktörünün görevine son verilir mi? Bakın naziğim, kovuldu demiyorum. Gerrard Houllier'i yolladılar O.Lyon'dan. Takım 6. kez şampiyon oldu, zaten eşeği koysan o kulübeye o takım yine şampiyon olur. Biletini 3 kupada, Şampiyonlar Ligi, Fransa Kupası, Lig Kupası'ndan elenmek mi kesti yoksa takımdaki Brezilyalı kankalar mı bence ikincisi. Sezon başından beri hırlaşıyordu Cris, Fred, Fabio Santos ve Juninho ile. Takımdan ayrılacağını açıklayan Juninho dün sürpriz bir şekilde sözleşme yenileyince başkan Aulas bugün Houllier'e yol vermiş. Yerine kim gelir? Juventus'u Serie A'ya geri döndüren ancak adı emanetçiye çıkan Deschamps da olur Sochaux'dan Alain Perrin de.

Maldini&Berlusconi

Maldini: 8 final oynadım, 5 kupa kazandım. Hala kazanmaktan bıkmadım.
Berlusconi: 8 lifting, 5 estetik ameliyat geçirdim. Hala operasyondan bıkmadım.

Alma Inter'in ahını

Noi ad atene in aerplano. Voi in autobus in giro per Milano: "Biz uçakla Atina'ya, siz otobüsle Milano turuna". Şampiyonlar Ligi finali önce İtalya'da satışa çıkan şık göndermeli bir tişört bu. Milanlılar güzel kafa bulmuşlar ama gülme komşuna gelir başına hesabı, havaalanındaki grev nedeniyle uçaklar kalkmayınca otobüsle Atina'ya yetişmeye çalışanlar da oldu aralarında. Biz buna "Inter'in ahı tuttu" diyoruz güzel Türkçemizde.

Lo Scudetto mettilo nel culo

Milan, Milano'da, Piazza del Duomo'ya doğru yol alıyor otobüs. Pankart dehşet: "Lo Scudetto mettilo nel culo". Üstelik futbolcuların elinde. Interlilere: Şampiyonluğu g... sokun. Gattuso ayar verirken: Io non la vinco da 42 anni. O kupayı 42 yıldır kazanamıyorum. Coppa Campioni Conquistata. Festa Scudetto Rovinata. Şampiyonlar Ligi'ni kazandık. Şampiyonluk(serie A) kutlamaları iptal. Milan futbolcusu, taraftarıyla bugün Milano'da Inter'e çok fena gömmüş.

24 Mayıs 2007

Kaka ve Evangelist propaganda

Atletas de Cristo ve Kaka ilişkisini bir zaman önce yazmıştım. Eski Katolik yeni Evangelist Kaka yine fırsatı kaçırmadı. Dün gece Atina'da reklamını yaptı. Papa'nın bu durumdan rahatsız olduğunu ve Brezilya'daki Evangelist artışından kaygı duyduğunu okumuştum. Yakında Vatikan'dan birini yollayıp çekerler bu gencin kulağını Milano'da. Dayıoğlu Gerrard 'ın Kaka'ya bakışı süper. Ulan bu yüzden mi kaybettik gibisinden...

O anı yakalayanlar

Spor fotoğrafçılığı zor iştir. Yakaladın yakaladın. Geri döndüremezsin zamanı. 90 dakika vizörden izleyecek, kim nereden vurur, enstantane nerde çıkar bileceksin. Tuncay Şen, Vedat Danacı, Bahadır Çokişler, Süleyman Gültekin bizim spor medyasında bu işin kralıdırlar. Kare dün akşam Atina'dan. Pirlo-Inzaghi ve gol...

Perfeto'o

Barcelona şampiyonluğu kaybederse; Katalanlar Eto'o'yu götünden tavana asacaklar. Herif bütün sezon susmadı. Şimdi de El Mundo Deportivo, Sport dururken gitmiş Madrid basınına Marca 'ya konuşmuş. Fena sallamış yine. Kılımdır zaten bu herife. Tam mikserdir kendileri.

Rafa Benitez sıçtı bez getir

İstanbul'daki gibi final 50 yılda bir olur, ne aynı futbolu ne de aynı heyecanı bekleyenPollyanna'nın kuzenidir zaten. Rıdvan Dilmen -ki ona memleketin en iyi yorumcusu diyorlar- 2 hoca da korkak oynattı demiş. Bir kere hoca camiide. İki, bu memlekette 3 yıldır; 2 ön liberolu oynayan teknik direktörü korkak, çift forvet oynayanı cesur kabul eden analizlerden gına geldi artık. Yeni birşeyler söyleyin, yemeyin milleti. Rafa Benitez ki birkaç gün önce Reina ile pişpirik oynuyordu İspanya'da; maçtan bir gün önce basın toplantısında niyetini belli etmişti. "Kaka'ya adam markajı yapmayacağız, alan savunmasıyla durduracağız".Adamın telaşı normaldi elbet, Kaka Milan'ın vites koluydu, takımı finale getirmiş. Mascherano-Alonso ikilisiyle Kaka'yı bitirdi, Kaka da kanatlara çıkmayıp Inzaghi'ye yaptığı asist dışında ezildi kaldı forvet arkasında. Kaka'yı sileceğim derken olan Liverpool forvetine oldu. Bütün sezon sen Bellamy ya da Crouch ile çıkmışsın, Kuyt arkalarında atlamış, zıplamış, Gerrard topları kaleye 35-30 metrede almış, finale gelince dayıoğlu Gerrard'ı alıp Nesta-Maldini'nin kucağına oturtuyorsun. Olmadı tabii, Crouch girine kadar Milan stoperleri kafaya bile çıkmadı. Fazla analiz ph dengemizi bozar.Zaten ekşi sözlükte bir vatandaşın dediği gibi "Benitez futboldan anlamıyor anasını satim". Böyle de adam harcar işte bizim millet. Fatih Terim yine kral yorum yaptı. Maçı Sabri Ugan anlattı, bütün sezon Ertem Şener'e salladık ama içim de cız etti. Kalk koca bir yıl Kaka'nın ailesini, Maldini'nin akşam ne yediğini, Lampard'ın arabasının 100 km'de ne yaktığını, Messi'nin teyzesinin terzi olduğunu araştır, Atina'ya gelince yedekte bekle. Maç sonrasında Kaka yine ı belong to Jesus tişörtüyle stadı turluyordu. İsa'nın atletidir kendisi ve çok pis evangelist reklamı yapar.
MILAN-LIVERPOOL 2-1 (primo tempo 1-0)
MARCATORI: Inzaghi (M) al 45' p.t.; Inzaghi (M) al 37', Kuyt (L) al 44' s.t.
MILAN (4-3-2-1): Dida; Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (dal 34' st Kaladze); Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Kakà, Seedorf (dal 47' s.t. Favalli); Inzaghi (dal 43' st Gilardino). (Kalac, Cafu, Serginho, Brocchi). All. Ancelotti

LIVERPOOL (4-4-1-1): Reina; Finnan (dal 43' Arbeloa), Carragher, Agger, Riise; Pennant, Mascherano (dal 33' st Crouch), Xabi Alonso, Zenden (dal 14' st Kewell); Gerrard; Kuyt . (Dudek, Hyypia, Gonzalez, Bellamy). All. Benitez ARBITRO: Fandel (Germania)

23 Mayıs 2007

Liverpool dereyi görmeden paçayı sıvadı

Yıllar önce CNN'in sitesi hayatta olan ünlülerin vefatları sonrasında yayınlanmak üzere bekletilen biyografilerini yanlışlıkla yayınlayıp rezil olmuştu. Bir benzerini Liverpool sitesi yapmış, "Atina'da kazandık, 6. kupa" deyip devamını getirmişler. Muhtemelen bu gece sıcak sıcak fırına verilmek üzere hazırlanmış bir sayfaydı, sonra kaldırdılar ama İtalyanlar dalgasını geçiyor şimdi. Akşam Milan kazanırsa buna elbet bir cevap verirler. Malum erken öten horozun kafasını Kaka kesermiş. Ben dedim öyle oldu..

Real Madrid'den teşvik primi

Barselona medyası ağlamaya başladı. Kral Kupası'nda Barça'ya 4-0 ile postalayan Getafe haftasonunda Camp Nou'ya geliyor. Teşvik primini biz Türkler icat etmedik elbet. Real Madrid 3 milyon euro yolladı diye gazlamışlar.

Arşive gidenler

İtalya'da, İngiltere'de yarın bunun benzeri gazeteler çıkacak. Bu son şampiyon Barcelona için yapılanlar. 18 Mayıs 2000'in gazetelerine saklamadık biz mesela. La Gazzetta bugün 16 sayfa özel ek vermiş. Alıp koymak lazım kenara.

22 Mayıs 2007

Baron'u paketlediler

Milan'a Şampiyonlar Ligi finali yaramıyor. Önce güncel olan; ilk bomba Alitalia'dan geldi, çalışanlar 8 saat greve gidip uçuşlar iptal olunca binlerce Milan'lı Milano ve Roma'da havaalanında kaldı. Yetişirler mi, uçaklar kalkar mı bilmem. Final biletlerini zaten kombine sahiplerine vereceğiz diyen Galliani arıza çıkarmıştı, bir operasyon da Digos'dan geldi. Digos'a içişleri bakanlığının bir birimi diyeyim geçeyim, Fossa dei Leoni 'nin devamı olarak kabul edilen Guerrieri Ultras grubunun kafa takımını dün gece gözaltına aldılar. İlk sırada "Baron" var, Curva Sud'ün ve Fossa'nın efsane adamı, Giancarlo Capelli, 59 yaşında hala tribün kovalıyor, bizim babamız öldü o yaşta. Giancarlo "Sandokan" Lombardi 32 yaşında, Mario Diana 40 yaşında, Claudio Tieri 33 yaşında, Federivo Zinguernke (Pablo) 31 yaşında, Alessandro Pozzoli (Peso) 34 yaşında ve Marco Genelliana 24 yaşında. 7 isim de aylar evvel San Siro dışında çıkan kavgalarda da adı geçmişti. Eski defterler açılmıştı bu da bunun devamı. Suçlamalar kulüpten bilet alıp satmak, illegal olarak ürün satışı yapmak vs. Stad içinde organize olurken, meşale yakarken sms ile iletişim kuruyorlarmış da anlamsız bir ayrıntı. Milan'dan gelen açıklama Adriano Galliani kaynaklı: "Bizim bu adamlarla bir bağlantımız yok". Keltoş gel de külahıma anlat.
Eski hikaye derken Milan tribünü İstanbul finalinde karışmıştı. Biletleri İngilizlere satıp bir avuç gelince kale arkasında Commandos ilk yarının sonunda flamayı kaldırmış, dönüşlerinde de Brigate ve Fossa kanlı bıçaklı olmuştu.

Un Bano Turco

Trabzonspor'un Camp Nou'da dağıldığı akşam. Koeman 3, Barcelona 7 atmıştı. 4 Ekim 1990 der gazete arşivi maçın tarihi için. Başlık klasik elbette bizim hamamdan girmişler yine.

Saldır Real Madrid saldır saldır

Passarella yine pas geçti

Son şampiyon Estduiantes'e sahasında 1-0 kaybeden ve şampiyonluk yarışından kopan River Plate'de El Kaiser'in suyu ısındı.
Torneo Clausura 2007

Samir Nasri nah Zidane olur

Samir Nasri 19 yaşında. O.Marsilya'da oynuyor. Yeni Zidane diyorlar. Milan'daki Gourcuff için de diyorlar. Ortalık yeni Zidane'dan geçilmiyor. Riquelme de yeni Maradona idi. Sonra Saviola sonra Messi. Robinho yeni Pele. Hiçbiri olmadı. Nasri'den de yeni Zidane olmaz. Zidane demek futbolun Bolşoy balesine cevabı demek. İkisi de Marsilyalı, Zidane'ın ilk topa vurduğu La Castellane'ye 5 dakika uzakta Gavotte-Peyret'de oturuyor Nasri. Mahallede işsizlik oranı %70. 2009 yılına kadar kontratı var, Marsilya gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde. Bu sezon satarlarsa Ribery'i satarlar 20 milyon euro ve üzerine.

Inter@Aquafan di Riccione

Inter, Aquafan di Riccione'de şampiyonluğu kutluyor. Stankovic tırsmış biraz kaleci Cesar'ın arkasında. Materazzi ise bildiğin manyak.

21 Mayıs 2007

Maradona Barcelona'da

1982-Armando Diego Maradona, Barcelona'ya imza atıyor. Dönemin rekor transferi: 1 milyon pesatas.

Maldini&Gerrard

Atina öncesi Liverpool kampı

Şampiyonlar Ligi finaline 2 gün var. Liverpool Atina'daki finale İspanya'da hazırlanıyor. Murcia'da Hyatt Regency La Manga'da Rafa Benitez, Pepe Reina ve Victor Salinas (fizyoterapist) pişpirik oynarken.

20 Mayıs 2007

Şerefsiz Atletico Madrid

Dün akşam Valencia kazandı Mallorca deplasmanında, bugün de Sevilla yaptı açılışı; UEFA finali sonrasında haftaya Copa del Rey finali oynayacaklar ulan bir durur nefes alır insan, La Coruna'yı deplasmanda benzettiler. Sonra sıra Real Madrid'e geldi. Bülent Korkmaz'ın maçına takıldığımdan ilk yarıyı pas geçtim. 2-0 olmuş maç koptu derken Huelva koptu geldi, 5 dakika kala 2-2 yaptı. Zaten 2 haftadır geriden gelip maç alıyorsun, Espanyol'a 89'da atmışsın, çekirge bir iki derken, Roberto Carlos uzatmalarda taktı. Capello çıldırdı tabii. Real Madrid 3 puan fark koymuş, 6 dakika sonra Barça çıktı sahaya Madrid'de, Calderon'da. Atletico Madrid, Barça'ya yatar mı? Cephedeki tribünde bir pankart vardı: %101 antimadridista. Durumu özetliyor aslında. Madrid'de pis bir yağmur, su fışkırıyor sahadan. Barça'nın sahası değil böyle zeminler. 30'da direkten dönen frikik arkasında Messi'nin topu direk dibinden çıkınca geliyor dedim. 5 dakikada 3 oldu.
Yatan takım da böyle yatmaz. İkinci yarıyı seyretmedim bile. Atletico Madrid, öyle 3-0'dan maç çevirecek takım değil, zaten niyeti de yoktu. Lakin Barça da ayıp etmiş, bokunu çıkarmış 2. yarıda. 6 çakıp dönüyorlar Barselona'ya. Atletico Madrid de rezil oldu taraftarına. Real Madrid hala lider, ikili averajda Barça'ya üstünler, kalan maçlar 2 post aşağıda, Madrid, Zaragoza deplasmanından çıkabilirse şampiyon olur çünkü Barça kalan maçlarda kesin 9 puan yapar...

Sürgün bitti


BastA
Juventus dün Arezzo'ya deplasmanda 5 attı ve Serie A'ya döndü. Tişörtler güzel fikir.
Basta=yeter

Pazar mönüsü

Heyecanın kaldığı tek lig La Liga. Barcelona kıç üstü çakılınca Real Madrid geçen hafta liderliği ele geçirdi. Haftasonu yine deli maçlar var. Huelva, UEFA'ya gitme peşinde, Real Madrid'i kasacaklar. Barça, Atletico Madrid deplasmanına gidiyor. Atletico'nun iddiası olması Real Madrid'e kıllığına kesin yatarlardı ama onlar da UEFA'yı kovalıyor. Maçlar Pazar akşamı, yarın derbi oynanıyor, Bundesliga biter, Pazar'a da bunlardan başka maç kalmaz. Romantik Okay iş başına...La Liga Puan Tablosu

Bundesliga 2006/2007

Bundesliga 2006/ 2007