29 Şubat 2008

Gürkan Kubilay ve Acı Gerçek

Gürkan Kubilay. "Doktor" ünvanını neden futbol yorumculuğunda da kullandığını anlamış değilim. Diz sakatlıkları üzerine yazmıyor. İstatistiklerle; kendi deyimiyle Gürkan Kubilay Araştırma Ekibi ile 100 ligin 1000 maçında 10 bin futbolcuyu izleyip yazılarını kaleme alıyor(!) Bugün de "Galatasaraylılar yazacağım acı gerçeğin farkında mı?" başlıklı bir yazı yazmış. (Yazıdaki garip imla hataları yazara aittir) Bakalım neymiş "acı gerçek"?
"Bakın bir de benim gözümden değerlendirin G.Saray'ı. 23 haftalık serüvende oynadıkları 2070dakikanın yüzde 100'ünde oynayantek bir adamları yok. Yüzde 90'ındada, yüzde 80'in de de. İş yüzde 75'egelince de sadece Servet ve Orkunbu kadar süre alabilmişler.Düşünebiliyor musunuz savrukluğu? Takımın oturan bir kadrosu olmadığı gibi nerede ise maçların yüzde 75'inde bile kullandığı oyuncu yok."
- Yanlış, Servet Lig'de 23 maçın 22'sinde ilk onbirde başladı. Orkun 21 maçta forma giydi. Uğur 21 maç, Arda, Barış, Uğur, Ümit Karan 20 maç, Hakan Şükür 18, Afrika Kupası'na giden Song 17 maç forma giymiş. Hesaplayın bakalım; hangi %75??? Nerde o meşhur Gürkan Kubilay Araştırma Ekibi?
"O zamanbakın bakalım aşağıdaki takımlarada bu "züğürt tesellisi mi, yoksadeğil mi" karar verin.Diğer liderlerden Arsenal'da tam7 oyuncu maçların yüzde 80'inde,İnter'de 4 oyuncu maçların yüzde90'ında, aynı şekilde Real Madrid'de 4 oyuncu yüzde 90'ında veBayern Münih'te 5 oyuncu maçlarınyüzde 80'in de oynamışlar. Yani Avrupalı liderler kadro istikrarını sağlamışlar. Darısı G.Saray'ın başına."
- Kadro istikrarı sağlamak adına verilen örnekler komik. 4 oyuncunun % 90 oynadığı Real Madrid mi, 5 oyuncunun % 80 oynadığı Bayern Munich mi bu istatistiklerle "kadro istikrarını yakalamışlar". 11 kişiyle oynanan bir oyunda 5 kişiyle mi istikrar sağlanıyor? Bu sezon Galatasaray onbiri dendiğinde kime sorsanız bir çırpıda Orkun, Song, Servet, Uğur, Arda, Barış, Hakan Şükür isimlerini sayar. Kaç kişi? 7 Futbolda kadro 25 kişiden oluşur. Tüm dünya 3 hatta 4 kulvarda mücadele eden takımlar için "rotasyon" diye bas bas bağırırken, Doktor Gürkan Bey'in Galatasaraylılara yazdığı acı reçete bu ise; memlekette herkese bol şifa diliyorum. Kimse böyle doktorların eline düşmesin. Gürkan Kubilay da 2. mesleğinde rakamları doğru toplayıp çıkarsın. Acı gerçek bu başka birşey değil...