26 Ağustos 2008

Skibbe'nin Sepeti

Sahayı sedye ile terketmeyen oyuncu; sakatlığını bir şekilde kenara bildirirken tribünleri de gözetmeli. Mehmet Topal'ı oyundan alan Skibbe'yi ilk lig maçında seyircisi (ki çoğunlukla numaralı tribün) yuhaladı. Topal'ın sakat olduğunu Skibbe'nin demecinden öğreniyoruz, inanmak zorundayız. (Bu arada Skibbe basın toplantılarında neden İngilizce konuşur?) Lakin S. Bükreş ile oynanan tek 90 dakikada tribünler onun hakkında bir fikir sahibi olmuş. Dakika bir, kimse güvenmiyor bu adama. Altyapı uzmanı, yardımcısı da işin piri dediler; yapılan transferler ortada. (Aydın vardı ne oldu ona?). Bu kadroya gençlerden kimse giremez. Yarınki rövanşı kazanmak demek; Meira ve Baros'un bonservisini karşılamak demek. Kalede yine Aykut olacak. De Sanctis olmasın zaten! İtalyan kaleci için "hazır değil" diyorlar. Saçmalık. Onunla aynı milli takımdan dönenler 3 haftadır maç yapıyor, haftaya da Serie A'da maça çıkacaklar. Tur kaybedilirse; Skibbe ile Aykut'a kesilir fatura. Maçın 5. dakikasında rakibin ayağına topu atan Aykut korusun elbette yarın kaleyi. De Sanctis'i ilk kez sahaya çıkartıp kılıç altında maç oynatmanın manası yok. Sağbekte uzun sakatlıktan dönen Linderoth fit olsa oynar ama Barış'tan başka alternatif yok gibi duruyor. Yine de beklenen kadro çıkmayacak sahaya. Skibbe'nin sepetinden bir tercihi, santra vuruşu öncesinde yarım saat konuşulur. Hakem İtalyan. Trefoloni. Çok iyi hakemdir. Romenlerin dil dolayısıyla kolay diyalog kuracağı bir hakem. Galatasaray kazanırsa, kadro bu maçın hakkını vermiş olur. Turu bırakırsa, Aykut kaleyi Kayseri'de De Sanctis'e teslim eder. İtalyan bu kadar kısa sürede hazır olur yani. Fenerbahçe'nin ilk maçta kırılma noktası, ofsayt olan 3. Partizan golü. Edu'nun yokluğunda Yasin saatli bomba. Partizan oynatamadığı 4 asıyla geldi. İlk maçı 2-1 kazanmış olsalar şansları var derdim ama kendi kendilerini yaktılar.

52 yorum:

Adsız dedi ki...

ikisine de başarılar. sırplar umarım fark yer. adamlar hırvatları bosnalılar arnavutları kestiler. nefret ediyoum valla yeri değil ama.

Adsız dedi ki...

ben de iki takıma başarılar diliyorum ve eminim ki ikisi de turu geçecek. skor tahmini yapayım

steaua 1 gs 2
fb 2 partizan 0

bu arada kewell arkadaşım boşverelim bunları bize ne elin yugolarından savaşından.

Adsız dedi ki...

semih te kesti hırvatları. adamları kesen kesene yav.)
semih dedim de semih yokmuş yarın. valla ben korkuyorum bu işten fenerbahçe güven vermiyor. partizanda juka yada luka diye bir futbolcu var. olimpik takımdan döndü. dikkat etmek gerek ona ismini yanlış biliyor olabilirim. azeri takımına daha önceki önelemede 2 gol atan eleman bu.
2 takımımız da elenirse bence çok şaşırmayalım.

Ersin Kaya dedi ki...

skibbe resimde hakan şüküre mi benzemiş ne?

Adsız dedi ki...

bay aceto sözü önemlidir bence "Turu bırakırsa, Aykut kaleyi Kayseri'de De Sanctis'e teslim eder. İtalyan bu kadar kısa sürede hazır olur yani." şimdi takımın son durumda en önemli konusu aykuttur. sağ bek bir şekilde halledilebilir. ama de sanctis neden oynamaz? aydını izleme şansına erişebilecekmiyiz büyük soru. ama ben yinede skibbe iyi teknik diröktürdür diyorum. en azından geçen sene leverkusen'e oynattığı futboldan umutluyum. elinde böyle bir kadro varken daha ne olsun oynatsın bi zahmet.

Adsız dedi ki...

gercı ortam hıc oyle durmuo;herkes heyecanla yarınkı mactan galatasarayımızın nasıl bır sonuc alacagını merak edıo ama nedense bende ınanılmaz bır rahatlık var.

ahada buraya yazıorum yarınkı macı oyle kolay kazanıcaz kı ,rahat 3 atarız.

Ars dedi ki...

şükür'e benzemiş hakkaten.
fener' rahat geçer de, GS de inş büyük takimliğini gösterir.

umutation! dedi ki...

turu geçebileceğimize inanmıyorum ama, elemelerde hiç kaybetmedik, yine olur umarım.

Anıl dedi ki...

Skibbe'nin başarılı olmasını istiyordum açıkçası. Fakat bu kadar kısa süre içerisinde kendisinden bu denli soğuyacağımı tahmin bile etmezdim. Yarın tur giderse gerçekte yazık. Bu kadar ciddi takviyeler yapılmış UEFA Kupası kimseyi memnun etmez.

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe Antep şokundan sonra kendine gelecektir, GS ise kendi sahasında daha etkili olan Steaua karşısında tur için %30 şansla oynayacak zira 0-0, 1-1 gibi beraberlikler de Rumenler'e yarar... ;)

Adsız dedi ki...

bence de abii..

Julien Dekosta dedi ki...

aynen bende bu kadar kısa süre içerisinde skibbeden bu kadar soğuyacağımı tahmin etmezdim. Tur giderse acik net sekilde en buyuk sorumlu kendisi olacak ve bence sampiyonlar ligi elden kacarsa da takimin basinda devam etmesi icin hic bir neden yok. Yarin skibbe icin tamammi devammi gunu olmali.

scapula dedi ki...

Bülent Bey;

De Sanctis'in hazır olmaması saçmalık değil. Bildiğim kadarıyla kendisinin hayli kilo fazlası var, hazır olmadığını belirten de yine ta kendisi.

Adsız dedi ki...

büyük ihtimalle idealden uzak bir kadro çıkarıcak yine.kadroyu gördüğümüzde olmasına şaşıracağımız en az 2 adam koyar.ilk maçtan "farklı" düşüncelere sahip olduğunu gördük skibbenin.yani çıkaracağı kadronun herkesi şaşırtmasına şaşırmam :)

çıkarması gereken kadroya gelirsek;
sağ bek eğer oynayabilecek durumdaysa linderoth olmalı.eldeki malzemede bu işi en iyi yapabilecek o gözüküyor.kaldı ki kalli döneminde sağ açık oynamışlığı bile var.ortada topal-ayhan banko.lincoln bence kesik yemeli bu maçta ama yemez tabi böyle bir hamle.

ilk iş gol yememek olması gerektiğinden oyuna lincolnden daha fazla yüreğini verceğinden emin olduğumuz karan -eğer durumu iyiyse- konmalı.zaten o da geçen seneden sekonder forvet oynamayı öğrendi.

özetle

de sanctis

linderoth meyra servet balta

arda topal ayhan kivıl

karan

nonda

Adsız dedi ki...

Yarın gece için çok umutluyum. Bu kadronun en az iki tane atacağı, en az bir tane de gol yiyeceği kesin. O yüzden turu biraz heyecanla da olsa geçeriz gibi hissediyorum.

Aegeus

Adsız dedi ki...

Steau aslında, izlediğim bir kaç hazırlık maçı, ve takip ettiğim kadarıyla, çekinilecek bi rakip değil. Eski gücünden çok uzak, Galatasarayın avrupa başarıları nasıl güncel sayılmıyosa, steaununkiler daha az güncel. İlk maçtaki 2-2 doğal olarak tedirginlik yarattı taraftarda.

Beni rahatsız eden olay, insanların Skibbe'ye yaklaşımları. İlk steau maçındaki kadrosundan sonra güvensizlik ortamı oluştu, bu doğru. Kağıt üstünde değerlendirme de yapılır. Ama burda eleştriyi yıkıcı, kelle asmak üzerine kurulu (klasik türk basını davranışları) gibi yapmak, teknik direktör üzerinde anlamsız bi baskı oluşturur. Belki de, cesurca hamlelere temkinli yaklaşmasını sağlar, ve bu hamleleri yapmayınca da, yapıcağı cesur hamlelerden daha kötü oyun oynatma riskini doğrur.

Benim de, o ilk maçtaki kadroda beğenmediğim yanlar oldu futbol bilgimce, ama dikkat edilmeyen bi husus var, antreman performansları, oyuncuların maç öncesi psikolojisi bile, ilk 11de değişimler meydana getirebilir.

jose dedi ki...

scapula

de sanctıs oldukca hazır bır goruntusu var.fazla kılosu olan trabzonun kalecısı sylva karıstırıyor olmayasın

Adsız dedi ki...

aceto yazdığın en garip üsluplu kısa yazı diyebilirim.. maça çıkacakmışız gibi garip bir heyecan oluşturdu bende, zaten ilk defa beşiktaş dışındaki bir türk takımının gruplara yükselmesini bu denli istemiştim..

skibbe'nin en büyük şanssızlığı gelir gelmez ilk sezonunda böyle zor bir maça çıkması oldu, galatasaray'ı beşiktaş olarak düşünüyorum da ben iyimser yaklaşırdım skibbe'ye (olası pollyannacılığın temeli için bkz. beşiktaş'ın son 5 sezonu), eğer sezon sonunda bir şekilde skibbe'nin yanlış tercih olduğunu anlarsak suç yönetimde o zaman, bu kadar yıldız kadroda barındıracaklarsa buna göre bir hoca almaları gerekirdi.

yine de sabredin galatasaraylı arkadaşlarım. yarınki maç bi süre kötü gidecek ama yine de galatasaray net bir skorla galip ayrılmasını bilecek, merak etmeyin. aykut'un 1.kaleci oynaması çok önemli bir tercih, de sanctis hazır olsa bile. bu tercihi bile skibbe'nin ne kadar akıllı bir adam olduğunu gösterir.

rahat olun arkadaşlar.

Adsız dedi ki...

aykut ne şampiyonlar liginde oynayabilecek kadar iyi ne de fortis türkiye kupasıyla sınırlandırılacak kadar kötü bir kaleci bence. hayır seviyorum da keretayı ama bu durumda hem onun hem de gs'ın selameti açısından teşekkür edilip, yol verilmeli ve yola orkun-de morgan ikilisi ile devam edilmeli diye düşünüyorum.

Julien Dekosta dedi ki...

de sanctis in kilo sorunu varsa volkana da obez demek lazim:D

Pads dedi ki...

Taraftari Skibbe'den sogutan cakma spor yazarlaridir. Bunlar eski spikerler ve futbolculardan ollusan bir guruhtur. Tabi suru psikolojisinden cikamayan Galatasaray taraftari da buna alet olmustur. 50 milyon verdim diye teknik direktorunu ucuncu resmi macta isliklama hakkini buluyorsan kendinde, arkadasim 18 milyon daha ver de evinde izle allah askina. Evet dogru tahmin ettin, ben senin gibiler yuzunden gitmiyorum artik ASY'ye. Cok da mutlu oldum kararimdan bu olaydan sonra.

Adsız dedi ki...

iki takim da gecer turu tahminimce. ozellikle fenerbahce elenirse buyuk surpriz olur. galatasarayim ise ilk golu atarsa isi bitirir.
aydin sakat bulent agabey, daha duz kosulara bile baslamadi sanirim. salonda. :)

Adsız dedi ki...

aceto'yu okuduktan sonra rıdvanı dövmek istiyorum o yorumlarını dinledikten sonra... )))

Adsız dedi ki...

daha bir tane yorumcudan duymadım mesela "aragonesin tercihlerine kaybetsede saygı duymak lazım.daha yeni geldi ülkeyi ve takımları tanımıyor henüz" şeklinde. herkes 11 yapıyor sonuçta.teknik direktörde herkese dahil.:))))
ercü

vdT dedi ki...

"aceto'yu okuduktan sonra rıdvanı dövmek istiyorum o yorumlarını dinledikten sonra... )))

August 27, 2008 1:40 AM"

O nasıl bir cümledir. :D

erdemkursat dedi ki...

galatasaray yönetiminin steau maçından bir gün önce baros transferini açıklamaları, olası bir elenmede taraftarın tepkisini kaleci aykut ve skibbe ye yönlendirme çalşmasıdır bence...

Adsız dedi ki...

delicevad;

Aydın şu anda takımla birlikte bükreşte maç antremanına da katıldı. Merak edenler için bknz:Resmi site son idman fotoları...

aksilaz dedi ki...

aksam galatasarayımız için çok kritik geçecek.gol atarız ama turu ne kadar yiyecegimiz belirleyecek.lincoln oynamasın yeter.partizanada ayrıca başarılar diliyorum.f5 top oynamıyo aksam belli olmaz o maç

scapula dedi ki...

Mourinho,

Kimseyle karıştırmadım, biliyorum. En azından 2 hafta önceye kadar öyleydi. Neyse, uzun lafın kısası kendisi oynamak istemiyor De Sanctis. Aykut geçen sezonun sonundaki formunu da yakalasa, birkaç maça kalmaz De Sanctis geçer kaleye.

Adsız dedi ki...

partizan turu kendi eliyle vermiş oluosa gs de nihayetinde aynı skoru aldı onlarda turu kendi elleriyle vermiş gibi bence
vwvw

Adsız dedi ki...

Skibbe konusunda umutlu olmak için en ufak bir kırıntı yok elde.
Steau maçı bir verimidir elbette veridir.
Skibbe Galatasaray'ı adeta sabote etmiştir.
Avrupa dördüncüsü milli takımın sağ ve solbekleri senin kadrondayken geride 4 stoperle oynamak sabotajdır hatta affedin ama eşşekliktir.
Bu eşşeklik yüzünden kaybedilen şey Galatasaray'ın geleceğidir.Kimse kendisini kandırmasın Steau'yu eleme şansımız mucizelere bağlı.
De Sanctis'e gelince.Burada sitemim De Sanctis geldiği için sevinen herkese.
Bu adam son 12 ayda kaç maça çıkmış?En azından iyi bir profesyonelmiş,düzgün bir adammış ki hazır olmadığını söyleyebilmiş.

cisco dedi ki...

bence aykut tercihi su an icin dogru, servet-meira nın gerisinde bir de de sanctis olsaydı, uc tane birbiriyle hic oynamamıs adam olacaktı. boylesine onemli bi macta da bu riski almak istemedi.

benim korkum sag bek acıkcası, eger sacma sapan bir defansif hatadan gol yemezsek, (bizim soldan gelen ortaya, sag bekin arkasından gelip vuran sol acık gibi) turu geceriz diye dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

"pads" ın yorumuna imzamı atarım. ya doğuştan galatasaray düşmanı ya da galatasaray'la ilgili kuyruk acısına sahip eski galatasaraylı(!) yorumcuların gaza getirdiği taraftar(!) ligin ilk maçında teknik direktörünü yuhalıyor. benden de maçlara gidip o koyun sürüsünün yaptıklarına ses çıkarmadan oturmam bekleniyor. geçen sene sivas maçında arda yuhalanırken bir şey yapamamanın verdiği hırsla koltukları tekmelemiştim. bu sefer ne yaparım bilmiyorum. onun için en iyisi gitmemek.

John Doe dedi ki...

arda'nın oynamayacak olması çok acı.
hiçbirşeyden haberi yok bunun diye bu mesajı geçiştirin.
sahaya çıkmadığında demişti dersiniz :)

Adsız dedi ki...

De Sanctisin en hazır olmayan halini Aykut'un en hazır haline tercih ederim. Nedir bu inat hakikaten anlayamıyorum.

Adsız dedi ki...

yanlis kadro secimleri, oyuncu degisiklikleri vs. zaten bizim medyamizin baslica malzemesi (transfer balonlarindan sonra). son 5 yilda, belki daha uzun zamandir, del bosque ler, tigana lar, zico lar, kalli ler, milli takim secicileri, hic kimse futbol yazarlarimizi memnun (!) edemedi. memnun edemeyecekleri gercegini (!) de artik kabul etmemiz gerekiyor. bu ortamda en sanssiz teknik direktor bu sezon m.skibbe olacak herhalde. elindeki bu derin kadro ve sakatliga yatkin futbolcular ile oynattigi-oynatmadigi, degistirdigi her futbolcu ile pazartesi gunleri gazete sayfalarini sereflendirecek. sakatliklar dolayisiyla oynatamadiklariyla da galatasaray yonetimi, skibbe nin en yakin yoldasi olacaklar spor sayfalarinda. tv futbol programlarinda da her hafta ayri infazlar izleyebilecegiz :)

tolga ozlu

Beercholic dedi ki...

steau 2-1 gs
fb 1-1 partizan

tabii bence...

Adsız dedi ki...

Her iki takımın tur şansı % 50 bence...Cimbomda Arda olmaması çok kötü bence. Ayrıca Lincoln oynamasa tur şansı %10 artar cimbomun. Umarım her iki takım da geçer.

Julien Dekosta dedi ki...

arda nasil yok ya nerden aldiniz bu haberi? spekulasyon yapiyorsaniz yatacak yeriniz yok.

Adsız dedi ki...

aceto, yine güzel bir yazı olmuş, aydın sanırım sakattı, hatta skibbe özel olarak ilgileniyor falan diyorlardı da palavradır heralde. Bu maçtan beklenilen sonuç çıkmazsa kadroyu Les Adnans kurmaya başlar yine..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar, istiyorsanız "de sanctis'in kötü halini aykut'a tercih ederim" tarzı artiz yorumları bırakın, hiç ama hiç hoş olmuyor. bir yandan basına sallarsınız ama bir yandan da kendiniz skibbe'ye dilediğiniz gibi laf atarsınız, ayıp. şu an adamın kendisi galatasaray'ın başında ve oyuncu psikolojisinden de bazı seçimlerde yapılması gerekenleri de sizden kat kat daha iyi anlar. football manager değil ki gerçek hayat!

milli takım 4.sünün sol ve sağ bekleri dediğiniz hakan balta ve sabri. ikisi de milli takım 11'inin en zayıf halkaları. işinize gelince istediğiniz kozu istediğiniz yerde kullanmayın.

Julien Dekosta dedi ki...

@delgado

hocam galatasarayliyim, aykuttan hazetmiyorum, guven verdigi mac hatirlamiyorum, tur gidersede skibbelye beraber en buyuk sorumlusudur diye dusunmekteyim. Ne simdi susup oturacak miyim? laf etmiyecek miyim? Birakin allahaskina ya :)

Adsız dedi ki...

son yıllarda bir araya gelmiş en kaliteli, en derin ve alternatifli ve gelecek vadeden bu kadronun mundar olması için Skibbe'den daha iyisi bulunamazdı.

Son yıllarda yaşanan onca teknik direktör skandalının ardından çok mu zordu ismi ve kariyeri ile tartışılmayacak olan bir hocayı bulup getirmek.

Bu sene ciddi bir yatırım sonunda alınmış 7 iyi yabancısı var Galatasaray'ın. Büyük ihtimalle sağ beke gelecek olanla 8 kaliteli yabancısı olacak.

Arda, servet, m.topal, hasan, emre güngör, ümit, ayhan, aydın, hakan balta, volkan aslan, barış, serkan gibi bir sürü iyi ve genç oyuncu ile birlikte altyapıdan gelecek olan tonla oyuncu var.
Sadece iyi bir yönetici, manager gerekiyor bu iyi malzemeden 3-4 sezon içinde şamp. ligi şampiyonu çıkartmak için.
bu akşam ki maç çok önemli. Şampiyonlar liginde başarılı olamasak da girmemiz elzem. Eldeki kadronun tecrübe kazanması, oyuncuların piyasaya çıkması açısından. ama ben girersek en azından gruplardan yükselebileceğimizi düşünüyorum.

Yeter ki Skibbe bu akşam korkmadan cesur ve hücum futbol oynayacak bir takım çıkartsın.

Aykut-Meira-Servet-Hakan-Barış-Kewell-Arda-topal-Ayhan-Lincoln-Nonda.

breath dedi ki...

yeni transferler degi$mesi gereken degi$meye cali$an bir sistem.

ve akbabalar.

skibbenin genclere onem verdigini, yerine gore dezavantaj olabilecek insancil bir yapisinin oldugunu gelmeden biliyorduk. insancil yapisina yonelik ve adil davranacagi konusundaki ilk izlenimleri aykuta verdigi onemle algilami$ olduk bazi bunyelerin tersine. morgan de sanctis geldiginde aykutu direk kenara itmeden kazanmaya cali$ma ve adil bir tutum tavri var bariz bir $ekilde, gormek isteyene. eldekilerin en iyisini kullanma azmi var. bari$ varken sabri niye diye ciki$lar var mesela. bari$ sag bekte bocalayan serbest ko$talamasi gereken bir adam. serbest birakilip ko$turmasi icin $u anda kewelli, ardali, lincolnlu, ayhanli bir orta sahada malesef yer yok kendisine, neden bari$ degil de sabriyi tarti$maya gerek bile yok aslinda, asil soru ya da asil merak konusu, ugur ne zaman iyile$ecek olmali ya da iyi bir sag bek ne zaman gelecek.

sistem degi$iyor galatasarayda, mevcut yapiyla da degi$meli. nasil oynayacak ya da nasil oynamali geyiklerine girmeye hic gerek yok. sistem degi$iyorsa bocalama sureci olacaktir. degi$en bir sistemle 100% luk performansla ba$lami$ bir galatasaray hatirlamiyorum, ya da ba$ka bir takim.

olagan sezon ba$langici ve sistem adaptasyon sureci de boyle olmali zira. yava$ yava$ adim adim oturmali ta$lar.

tutuk ve takima hakim degilmi$ gibi bir yansimasi olsa da i$ik var bu adamda.

en buyuk $anssizligi sakatliklar nedeniyle iyi bir hazirlik donemi gecirememi$ ve takimi tam anlamiyla bir arada gorememi$ olmasidir aslinda.

galatasarayin adinin oldugu her yerde umut vardir demi$tik ne oldu ona..

bir macla adam asilmaz galatasarayda en bo$ adam olsa bile.

galatasarayin atmosferi, sakati da oynatir, oluyu de diriltir. futbolcular icin boyleydi teknik direktor icin de oyle olacak..

yeter ki az bir sabredin.

Adsız dedi ki...

@Delgado

De Sanctis'in kötü halini Aykut'un iyi haline tercih ederim demedim, De Sanctis'in hazır olmayan halini Aykut'un hazır haline tercih ederim dedim.

FM'de nasıl bilemem de gerçek hayatta De Sanctisin en hazır olmayan halinin dahi Aykutun en hazır halinden daha iyi olduğuna dair inancımdır bunu bana söyleten.

Sezon başlayalı 3 resmi maç yaptık hepsinde Aykutun önemli bir hatası var, Aykut'un şansı bu hataların sadece 1'inin karşı takım tarafından değerlendirilebilmesi.

Tamam De Sanctisi baskı altına almayalım ama onu baskı altına almamak için Şampiyonlar Ligini de feda etmeyelim.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

@ aksilaz
"f5" gibi tabirleri git taraftar forumunda filan kullan arkadaşım. burası onun yeri değil.

Adsız dedi ki...

skibbe yeni bir teknik direktör. her yeni teknik direktör'ün zamana ihtiyacı vardır.

ligue1 insanı ferdi

Adsız dedi ki...

@kerem

haklısın tam olarak öyle dememişsin, ama getirdiğin nokta orası. gruplara çıkarken bir şekilde de sanctis'i ilk 11'e montelersin tamam, ama böylesine kritik ve galatasaray'ın ciddi fark yaratması gereken bir maçta kaleci seçimini tartışıyorsanız (ki bu tartışmalar da italyan kalecinin hazır olmadığı bilgisi ışığında) geçmeyin turu. bir beşiktaşlı olarak son 5 yılda benim mi sağduyum aşırı şekilde gelişti bilmiyorum ama, skibbe'nin bu maçta aykut yerine birdenbire de sanctis'i monte etmesi benim skibbe'ye olan güvenimi ve sevgimi 0'a düşürür.

galatasaray bu kaleye korkuluk da koysa o maça çıkacak ve alacak bu kadar basit, kaleci maleci gözlemeden. herkesin kendi fikri vardır doğaldır, hepsine saygı duyarım ama skibbe'ye daha bu kritik maça çıkmadan önce darbe üzerine darbe vurmak, direkt olarak kendi bildiğini açıklamak bir yere kadar. bunlardan bahsettikten sonra kimse galatasaray'ın büyüklüğünden, avrupa'daki gücünden bahsetmesin o zaman, oyunbozanlık yapmak yok.

@julien dekosta

eleştirme diyen yok, ama çoğunluğunuzun yaptığı malesef yerden yere vurmak. "sonuç böyle biterse suç skibbe'de ve aykut'ta" demek çağdışı bir anlayıştır, düşüncesizliktir. skibbe gelir gelmez ilk resmi maçında şanssızlık yaşamıştır, kadro tercihi yeni gelmiş bir hoca olarak bana göre de doğrudur. daha 1 ay önce sabri'ye ana avrat küfreden adamın galatasaray 2 gol yiyince sabri'yi savunduğunu gördüm, yeni bir ülkeye yeni bir takıma gelmiş bir adamdan daha fazlasını beklemek hayalcilik, sağ beki olmayan takımda stoperi sağ bek oynattı demek garip. şimdi de sabri'yi sağ bek olarak gösterip oyunbozanlık yapmak yok ama.

şimdi, bu maçta de sanctis'i sahaya sürmek aykut'u zaten kaybetmektir, sana güvenmiyorum demektir. aykut'u kaybettik tamam büyük bir kayıp değil, orkun var, kalitesi zaten bir sezonu rahat götürecek bir de sanctis var. hadi bu maçı galatasaray kaybetti, de sanctis de önemli hatalar yaptı. yapmayacak diye garanti veren mi var? bu sefer eleştiri okları hem skibbe-aykut hem de sanctis'e, hem de "ne biçim transfer yapıyosunuz adam hem kilolu hem de hazır değil" türevi cümlelerle birlikte yönetime yönelir, birlik-beraberlik yalan olur. benden söylemesi.

galatasaray ortalama bir avrupa takımına karşı ne zaman ki aykut-de sanctis arasındaki kalite farkına ihtiyaç duymadan bu maçı kazanacağına inanır ve kazanır, işte o zaman galatasaray'ın büyüklüğünden bahsedin.

son olarak hala aykut'un kalede çıkacağı maçta galatasaray'ın net bir skorla tur atlayacaklarını düşünüyorum, içime doğuyor ve istiyorum.

Adsız dedi ki...

Benim anlamadığım bu dört stoper muhabbeti... Taktı yorumcular bir dört stoper gidiyor. Meira ön libero oynayamayan bir oyuncu muydu ki? Emre Güngör sağ bekte çok mu kötü oynadı?

Tabi ki bu tercihler eleştirilebilir ama gollerin birisi Aykut'un saçma bir hatasında diğeri de taçta Servet'in topu sektirmesinden geldi. İnsanların burada dört stoper muhabbeti yapması komik geliyor.

Galatasaray ilk maçta kötü oynadı çünkü fizik güç olarak Bükreş Galatasaray'ı ezdi. Eleştirecekseniz sezon hazırlıklarını, hazırlık maçlarını, eksik fizik kondisyonu eleştirin. "ki" o durumda bile Steaua'nın ligdeki 3. maçını oynamış olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Bizden daha hazır ve daha iyi motive olmuş bir takıma karşı oynadık.

Yenebilirdik de ama yenilmediğimiz için de şanslıydık. Sabote etmek gibi ağır tabirler kuran arkadaşlara ise hiçbir şey diyemiyorum... Nasıl bir gazdır bu idrak etmem güç.

Ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim Emre Güngör, Sabri'den on kat daha sağ bektir. En azından pres yapacağım diye rakip defansı kovalamıyor.

Adsız dedi ki...

@Delgado

Aslında getirdiğim nokta orası değil, getirdiğim nokta Aykut kötü kaleci olduğu için De Sanctisin hazır olmaması riskinin alınması gerektiği.

İlk postumdki inatda Skibbe'ye atfen değil genel GS taraftarındaki Aykut'u koruma psikolojisine atfen söylenmiş bir sözdü.

Benim hatam bunu ilk yazarken Skibbe ile ilgili bir yazının altına, Skibbe'yi eleştirirmişim gibi algılanabilecek bir şekilde yazmam oldu.

Amacım katiyen bu değildi, elbet Skibbe yepyeni bir ülkeye gelmiş yepyeni bir hoca olarak belli bir sabrı ve kariyeri dolayısıyla da belli bir saygıyı hak ediyor hiç şüphe yok.

En büyük şanssızlığı belki de sezonun en hayati maçını ilk başta oynamak zorunda kalması Amerikalıların bu durumlar için bir sözü vardır "ateş ile vaftiz olmak" diye.

Yani kısaca Skibbe hakkında yazdıklarında haklısın ama Aykut ile De Sanctis arasındaki fark Nonda ile Baros a veya herhangi başka bir pozisyon oyuncusu arasındaki farka benzemiyor. Kalecin maçın başında saçmaladımı bütün takımın psikolojisini etkiliyor, biz ağzımızla kuş tutsak bu yine alır içeri bir şeyler diye.

Yine de benim için en büyük hayal kırıklığı Dde Sanctis'in Denizli maçında oynamamasıydı, ilk maçının Steau maçı olmaması lazım olduğu konusunu da kabul ederim ama işte bu maçı düşünüp adamı en azından Denizli maçında oynatması lazımdı.

Neyse inşallah akşam Aykut'a fazla iş düşmez dediğin gibi rahat rahat alır geliriz maçı.

Adsız dedi ki...

Skibbe o sepeti koluna takar bu gidişle.

jose dedi ki...

Go Home Skibbe!

http://www.facebook.com/group.php?gid=28792306330&ref=nf