29 Ağustos 2008

Uefa Kupası 1. Tur

Kuraları Can Bartu çekti, dün de Bruno Conti vardı finalin oynanacağı stad adına. Uefa Kupası 1. turda Galatasaray ve Beşikaş seribaşıydı. Kayserispor, Sevilla'dan sıyrıldı ama Paris Saint Germain'e çarptı. Futbol sever böyle hikayeleri. Kezman giderken "bir daha işim olmaz Türkiye ile" demişse dilini ısırsın, tıpış tıpış Kayseri'ye gelecek. Klasik olacak ama Kayserispor ilk maçı kazanmak zorunda. Beşiktaş, Ukrayna'dan Metalist Kharkiv ile eşleşti. Lucescu artık anlatır bu takımı. Liglerinde 6 maç oynamışlar, 3 galibiyet, 3 beraberlikleri var. Bu takım hakkında hiçbir fikrim yok. Galatasaray İsviçreli sever. Hangi kurada İsviçreli varsa; gelir Galatasaray'ı bulur. Bellinzona altyapısı kuvvetli bir takım. Türk oyuncular da var bu altyapıda. İlk maç İsviçre'de. Napoli de çıkabilirdi Galatasaray'a. Bela eşleşme olurdu. Benfica ile eşleştiler. İlk maçlar 18 Eylül'de. Rövanşlar 2 Ekim'de. Gruplar 23 Ekim'de başlıyor. 2 ayda takımı hazır edemeyenlere buyrun 2 ay daha...

* Uefa, Beşiktaş'ın deplasmanda oynayacağı ilk maçı İnönü'ye aldı. Galatasaray ile aynı gün İstanbul'da oynaması güvenlik yönetmeliğine aykırıydı. Neden Beşiktaş? Onu anlamadım...

39 yorum:

Adsız dedi ki...

Kayseri çekebileceği rakipler arasından gene iyi bir kura çekti. PSG çalkantıda şu an eleyebilirler bence.

Adsız dedi ki...

vaayy be bellinzona ile oynıyacağız. deplasmanda avantajlı bir skorla dönebilir miyiz acep?

Adsız dedi ki...

3 takım da olabileceklerin en kolaylarını çektiler.
3 takımla gruplara gitmek iyi olur ve 3 takım da başarabilecek güçte.
Kayserispor geçen yıl çok zorlamıştı bu yıl neden yapamasın?
Gs ve Bjk beraberlik bile almamalılar.

Adsız dedi ki...

o kadar zorlu rakipler arasindan yine en ballisini cekti GS, ustelik ilk mac deplasmanda.. artik bunada elenirse, birakin elenmeyi zorlansa bile, biraksin bu isleri!!

Fikret

Panda dedi ki...

Birde bellinzona faciası yaşayalım da tam olsun..

siriusjames dedi ki...

Sinyor çok güzel bir kura çekti bence, ellerine sağlık.

varol döken dedi ki...

kezman da feneri çalkalamış verdiği röportajda:)

Adsız dedi ki...

Galatasaray'a Napoli istiyordum. Zora gelmeden bizimkiler adam olmayacak cunku...

Adsız dedi ki...

Bellinzona eski oyuncumuz Kubilay Türkyılmaz'ın doğum yeri ve futbola başladığı klüpmüş. Ref: wikipedia

Murty dedi ki...

galatasaray için kesinlikle iyi bir kura. durumu ne olursa olsun napoli olmasından veya eleme turunda liverpool a kök söktüren standard de liège den kat be kat daha iyidir. hayırlı olsun.

hadesperado dedi ki...

3 takım için de hayırlı olsun
neredeyse her sene isviçreden bi kurban çıkıyor, nedir bu bizden çektikleri...
Bellinzona turistik gezi olur/olmalı.

herakleito dedi ki...

1997 Sion(ŞL Ön Eleme)
1998 Grasshoppers (ŞL Ön Eleme)
2000 St. Gallen (ŞL Ön Eleme)
2007 Sion (UEFA 1. Tur)
2008 Bellinzona (UEFA 1. Tur)
Galatasaray'ın şansı ön elemeler ve 1. turlarda genelde İsviçre takımlarından açılıyor. Kağıt üstünde Galatasaray rahat geçer ama "kağıt üstünde"...

pclion dedi ki...

Kağıdın altı üstü yok artık, Galatasaray iki galibiyet almalı bu eşleşmeden.

Beşiktaş'a da istediğim kura geldi. Ukrayna'yla ülke puanında birebir rakibiz, eğer Beşiktaş elerse çok rahatlayağız.

Kayseri için düşündüklerimi ise Bülent abi söylemiş, Sevilla-Portsmouth yerine PSG tercih edilebilir bir kuraydı. Favori tabii ki PSG ama Kayseri'nin şansı az değil, çıkabilir bu eşleşmeden...

Adsız dedi ki...

kuralar iyi de ben regülasyonu şampiyonlar ligi formatına soktular bu sene diye biliyordum. meğer aynı tas aynı hamammış. yine saçma sapan 5'li grupta 2 içeride 2 dışarıda maçlarla knock out stage dediğimiz turlara geçiyormuşuz (sanki ben de geçiyormuşum gibi oldu). keşke football tycoon kafası "Gerçek hayatta da olduğu gibi, her şey her zaman adil olmuyor!" diye sempatik ibare ekleselerdi en alta.

Cem Kalay dedi ki...

Bence yeterince akıllandık bu turu geçeriz...Benim korkum gene tarla gibi sahada oynamayalım..

mre dedi ki...

İsviçre'nin iyi yanı Romanya, Bulgasristan, Yunanistan gibi sıkıntılı zorlu deplasmanları olmuyor bir, tv yayını rezil olmuyor iki...
Artık bunu da geçemezsek boşuna kurduk bu kadroyu. Beşiktaş'ın rakibini hiç duymadım ama havalar soğumadan Ukrayna'ya gitmek fena değil.
Kayseri yaşlı yıldızların takımı haline gelen PSG'ye sürpriz yaparsa eyvallah, yapamazsa bir galibiyet alsın yeter.

man10themoon dedi ki...

bana kalırsa akıllanma falan yok.. her maç ayrı bi şans, ne denk gelirse diye bekliyoruz..

Çetin Cem dedi ki...

bellinzona kubi'nin ilk takımıydı, grasshoppers eşleşmelerimiz hep şendi, o yüzden burada da güzel olacaktır.. olmazsa hakkaten ayıp ederiz zaten..

bu arada isviçre'de herkes galatasaray'dan nefret ediyor olmalı, sion'lar grasshoppers'lar.. geçen sene uefa'da acınası bi sezon geçirdik ama sami yen'de tek şov maçımız olmuştu sion...

ynwa dedi ki...

geçen yıl metalist'in everton'a kan kusturduğunu hatırlıyorum gene bir ilk tur eşleşmesinde. ilk maçta ingiltere'den 9 kişiyle 1-1'lik skorla dönmüşlerdi. rövanşına baktım da şimdi o maçı da son dakikada yitirmişler.

bu sezona bakarsak ligde 6 maçta henüz yenilmemişler, burası çok mühim değil ancak o 6 maçın içinde hem dinamo kiev, hem şaktar deplasmanlarının olduğunu gorunce, (kiev'i 2-1 yenmişler, şaktar'la 2-2 kalmışlar) insan bir duruyor orada. ben pek sevmedim bu kurayı. dikkatli olmassak canımız yanabilir.

jose dedi ki...

Skıbbe 2ay daha kalabılecekmı oda var.

mre dedi ki...

Bellinzona'ya biraz araştırayım kim oynuyor falan diye? Kafama göre tur şansımı belirleyeceğim hesapta.
sonra bir durup silkelendim. Ulan eskiden Real Madrid, Milan, Juve ile karşılaşmadan önce bile şansımız %51 (denizli'nin kulakları çınlasın) derdik. Şimdi kıytırık bir İsviçre takımına karşı acaba nolur diye düşünüyoruz. Bu kadar mı küçüldük Avrupa'da. Yoksa çok mu az Avrupa tecrübesi var bu kadronun? Zamanla işler rayına girecek mi? Bilmiyorum???

aksilaz dedi ki...

bellinzonada lustrinelli var ve yaşı 33.o yüzden korkuyorum.rakipte ne zmana tecrubeli golcü olsa bize gol atıyor ve elenıyoruz.bkz tromso(ole martın arst) ve helsinborg (larson)

Hayatımız Futbol dedi ki...

kayserispor'a güvenim sonsuz

Adsız dedi ki...

Galatasaray'ın eşleşmesi hiç hoşuma gitmedi. Napoli veya Standard Liege gelseydi daha memnun olurdum. Küçük takımlar yaramıyor Galatasaray'a. Gidip 4-5 gol atıp gaza gelecekler sonra. 1-2 tur sonra da Leverkusen faciası gibi bir facia yaşayacaklar.

İnşallah sonraki turda zor bir grupa düşer Galatasaray'da ayağı yere sağlam basar.

Adsız dedi ki...

Son cumle herseyi ozetlemis. Iki ayda takimi hazir edemeyenlere iki ay daha.

kenzavey dedi ki...

bellinzonaya 2 maçta 5 tane atamazsak ayıp..

kayseriye galibiyetin yanısıra 0-0 beraberlikte yarayabilir bence

beşiktaşta en kötü içeride işi bitirir gibi

Adsız dedi ki...

Benim takımım 7 yılda ne başarısı var avrupada? buna da şükür diyelim.. Geretsler,kalliler,Skibbeler bitirdi ve ufaladı bu takımı... Fatih the küçük emperor zamanına hiç değinmiyecem bile....

Adsız dedi ki...

Galatasaray tur atlar.
Beşiktaş ın işinin çok kolay olduğunu düşünmüyorum.Rakibi ters bir takım.Kayseri de,PSG maçlarına kadar Aghahowa ve Puroviç li forvet hattını kullamayı öğrendiği takdirde bir süpriz yapabilir. neden olmasın ? :)

Adsız dedi ki...

Besiktas-Galatasaray kadikoy finali istiyorum tek duam budur.. Olursa besiktas-kayseri'de olabilir yeterki biz olalim bi turk takimi ile finalde.. Hepsine basarilar uefa'da.. Ligde hic affetmem besiktas sampion olsun (:

Anıl dedi ki...

Şampiyonluğun, Kaıköy'ün hikaye olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'ın yapması gereken gruplara kalmak ve grubunda da liderliğe oynamak. Sonrası ise en az çeyrek final olmalı. Bu sayede elde edilecek kulüp puanı sonraki yıllarda G.Saray'ın kuralarda seribaşı olabilmesi için önemli. Kupadan önce puan toplamalı G.Saray. Yine de, Haldun Üstünel kuranın hemen ardından konuşmuş. Biraz icraat... Lütfen! Lafı her gün duyuyoruz.

Adsız dedi ki...

Bu macların galipleri doğrultusunda gruplarda bu sekilde mi olusacak yoksa tekrar kura mı olacak ? Eğer öyleyse va Besiktasın haline

Everton - Standard Liege
Napoli - Benfica
Bellinzona (İsviçre) - Galatasaray
NEC - D. Bükreş
Racing - Honka




Milan - Zürih
Timisoara - Partizan
Hertha Berlin - SP Athletics
Banik Ostrava - Spartak Moskova
Metalist Kharkiv (Ukrayna) - Beşiktaş

cem

H. İbrahim Andiç dedi ki...

napoli gelseydi GS için bu kadar çok endişelenmezdim.

Adsız dedi ki...

bellooonaaa belloonaa
"iyi ki ona rastladim"

keske guclu bi rakip gelseydi.. boyle bi garip oluyor, terslik oluyor...

cisco dedi ki...

ben de simdiden yapılan final muhabbetlerini sacma/gereksiz/yanlıs buluyorum. hedefler teker teker konulmalı. once gruplar, sonra bi sonraki tur, sonra vs...

dun cıkmıs adnan polat neler diyor s.bukres ile ilgili. once kendi takımının son 5 sene ne yaptıgına bak, sonra onların ne yaptıgına bak (zaten uefa puanlarından da belli). herseyi gectim buyukluk boyle mi olur?

gs ile bjk nin gecmemek gibi sansı yok. kayserinin sansının da cok fazla oldugunu dusunuyorum. umarım uc takımla kalırız gruplara.


@cem

tekrar kura cekilecek

Adsız dedi ki...

Zürihlilerin kura anındaki yüz ifadelerini görmek isterdim hakikaten yazık oldu adamcıklara.Dün Bate'ye bugün de Zurih'e Bir yerde okuduğum kadarıyla Wisla'ya da yazık olmuş cl'de barca uefa'da totenham.Sanırım bir hile oluyor bu elemelerde.Polonya ekiplerine hep kazık gibi takımları veriyorlar

DaesAgelmar dedi ki...

Yolu açık olsun tüm takımların bence de en tehlikeli eşleşme Napoli olurdu . Lavezzi ve Denis ama Benfica da denk olmuş.

Adsız dedi ki...

beşiktas uefa takım sıralamasında galatasaraydan daha iyi oldugu için onun maçı değiştirildi

Gokhanson dedi ki...

UEFA Team Ranking 2009
Last update: Fri, 29 Aug 2008 15:59:12 CET

61 Besiktas Tur 7.7735 7.3200 7.0130 10.2175 0.7425 33.066

90 Galatasaray Tur 1.7735 2.3200 8.0130 9.2175 0.7425 22.066

Adsız dedi ki...

Beşiktasın uefa daki puanı daha yuksek oldugu icin secme sansını galatasaraaya sunmuslar...