22 Ağustos 2009

Ibrahimovic'in Derdi

Ibrahimovic'in Barcelona'daki ilk sıkıntısı maç saatleri. İtalya'da yerel saatle -en geç- 20:30'da maça çıkan Ibrahimovic, Manchester City ile oynanan maç 22:15'de başlayınca zorlandığını söylüyor. Akşam yemeğine 22:00'de oturan bir memleket ne güzel bir memlekettir üstelik aynı kıtada saat 17:00'de akşam yemeği yiyenlerin de olduğu düşünülürse...

Banega Everton'da

3 gün önce blogda adı geçmişti. Ever Banega'ya İngiliz hükemeti çalışma izni verdi. Everton oyuncuyu bir yıllığına Valencia'dan kiraladı. Transferde Arteta'nın sakatlığının büyük payı var tabii. İspanyol uzun zamandır yok. Moyes ilk günden dişini göstermiş. İyi çıkarsa kalır, yoksa göndeririz demiş. Turşusu kuracak hali yok tabii. Banega'ya çalışma izni veren İngilizler aynı izni 2 günde Sercan'a da verirler; ya da verirlerdi...

Arjantin vs. Brezilya

2010 Dünya Kupası Güney Amerika eleme grubunda büyük maç 5 Eylül'de Arjantin-Brezilya. Aday kadrolar açıklandı. Rengimiz bellidir.
Arjantin
Kaleci: Juan Pablo Carrizo (Saragozza), Mariano Andujar (Catania) Sergio Romero (AZ Alkmaar).
Defans: Nicolas Pareja (Espanyol), Javier Zanetti (Inter), Nicolas Burdisso (Inter), Fabricio Coloccini (Newcastle) e Gabriel Heinze (Olympique Marsiglia)
Orta Saha: Fernando Gago (Real Madrid), Maximiliano Rodr¡guez (Atletico Madrid), Jesus Datolo (Napoli), Javier Mascherano (Liverpool) e Jonas Gutierrez (Newcastle)
Forvet: Lionel Messi (Barcellona), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tevez (Manchester City), Diego Milito (Inter) Sergio Aguero (Atletico Madrid) e Lisandro Lopez (Lione)
Brezilya
Kaleci: Julio Cesar (Inter) Victor (Gremio)
Defans: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona) Filipe (La Coruna), Andrè Santos (Fenerbahce), Luisao (Benfica), Juan (Roma), Miranda (Sao Paulo) e Lucio (Inter)
Orta Saha: Josuè (Wolfsburg), Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Juventus), Lucas (Liverpool), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica), Julio Baptista (Roma) e Kakà (Real Madrid). Forvet: Robinho (Manchester City), Nilmar (Villarreal), Luis Fabiano (Sevilla) e Adriano (Flamengo)

21 Ağustos 2009

Barcelona ve Real Madrid Dergileri

Barcelona ve Real Madrid'in resmi dergilerini merak edenler için son sayılar bu linklerde...
Barcelona
Real Madrid

Tuncay Şanlı'nın Yeni Kulübü

Tuncay Şanlı bu sezon hangi takımda oynayacak anketinde M.Brough ve Fenerbahçe'nin oy oranları aynı çıktı. 3. sırada Aston Villa var. Anket seçenekleri arasında olmayan bir de Köln ihtimali çıktı son günlerde. Benim duyduğum, Tuncay 31 Ağustos'a kadar Avrupa'da bir takımla anlaşmak için bekliyor. 31 Ağustos'ta bir kulüp bulamazsa Fenerbahçe'ye gelecek. Roberto Carlos'un kulübede (ligde), Santos'un sol bek; önünde Tuncay'ın olduğu bir onbir 6 yabancı problemi yaşamaz...

Milan'ın Kaptanları

Şu ifadeyi bir kaç kez kullandım blogda. "Milan'da son 40 yılda 4 kaptan değişti." Detaya girmezsen aslında doğru bir ifade ama detayını yazıp, diğer isimleri de anmak lazım. Malum Maldini'nin futbolu bırakmasıyla Milan'da bir devir kapandı. Paolo'nun babası Cesare Maldini'den sonra efsane kaptan Gianni Rivera. 1979'da kaptanlığı bıraktı. Onunla Baresi arasında 3 isim var ki kısa dönem kaptanlık yaptıklarından işte yukardaki kalın hatlı ifadenin dışında kalıyorlar. Albertino Bigon, 79-80 sezonunda kaptandı. Ertesi sezon Milan, Serie B'yi boyladığında kaptanlığa Aldo Maldera'yı getirdiler ki kendisi bıyıklı santrfor Erdoğan'a benzer. 81-82 sezonunda ise kaptan Fulvio Collavati. Ondan sonra ise Baresi tarih yazıyor işte. Milan tarihinin en uzun kaptanlık pazubantını takan adamı. 1997'ye kadar 15 sezon! 97'de kaptanlığı devralan Maldini ise 12 yıl sonra kramponları asınca kaptanlık Ambrosini'ye verildi. Gönül o pazubandı Gattuso'da görmek isterdi ama...

İtalya'da Kombine Satışları

Hellas Verona ve Chievo aynı şehrin takımları. Chievo, Serie A'da. Bu sezon için sattığı kombine sayısı 5 bin. Derbinin öteki yakası, Hellas Verona ise Lega Pro 1'de. Biz 3. Lig diyelim. Onlar 10 bin kombine sattılar! Takım sevgisi küme tanımıyor işte. Serie A hafta sonunda başlıyor, bir kaç postta sezona giriş yapalım. Kombinelerle başlayalım. 2009-2010 sezonu kale arkası kombine fiyatlarını daha önce yayınlamıştım. Bugün itibariyle kulüpler kaç kombine sattı? Ona bakalım. Son dört yılın şampiyonu kombinde lider. 40 bin sattılar. Milan'da büyük düşüş var. 22 bine indiler. Lazio rakamı koruduş. 23 bin sattı. Roma da ezeli rakibiyle kapışıyor, 23 bin de onlar sattılar. Fiorentina 19 binde. Genoa iyi geçen sezona rağmen artış sağlayamadı. 21.500 sattılar. Juventus şehre döndüğünden 19 bin rakamını yakaladı. Napolili bilet seviyor! Sadece 9 bin kombineli var. Lige geri dönen Parma 10 bin sattı. Sampdoria için de iyi rakam var. 18 bin 500. Cagliari, Atalanta ve Catania 6 bin civarında. Ligin bir başka yenisi Livorno'da bugüne kadar satılan kombine 6.100 adet.

Aurelio Hangi Takımda Oynar?

Hafta Sonu Futbol

22 Ağustos Cumartesi
00.05 Hoffenheim-Schalke / Trt 3 (Bant)
15.00 FC Moskova-Saturn / Spormax
16.30 Dortmund-Stuttgart / Trt 3
17.00 Celtic-St.Johnstone / Futbol Smart
17.00 Wigan-Manchester United / Spormax
19.00 Arsenal-Portsmouth / Spormax
20.30 Bucaspor-Kocaelispor / D Spor
20.45 Manchester City-Wolverhampton
21.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş / Lig Tv
22.00 Rennes-Marsilya / Kanal A
23 Ağustos Pazar
00.30 Palmeiras-Internacional / Spormax
15.30 West Ham-Tottenham / Spormax
15.30 PSV-Nac Breda / Futbol Smart
18.00 Fulham-Chelsea / Spormax
20.30 Erciyesspor-Dardanelspor / D Spor
21.00 Galatasaray-Kayserispor / Lig Tv
21.00 Manisaspor-Trabzonspor / Lig Tv
22.00 Lille-Toulouse / Kanal A
22.15 Porto-Nacional / Futbol Smart
23.00 Barcelona-Bilbao / Trt 3
24 Ağustos Pazartesi
01.00 Corinthians-Botafogo / Spormax
14.15 Burnley-Everton / Spormax
20.30 Hacettespor-Ç.Rizespor / D Spor
21.00 Diyarbakırspor-F.Bahçe / Lig Tv
22.00 Liverpool-Aston Villa / Spormax

Arjantin Apertura 2009

Arjantin Ligi -bu hafta sonu başlıyor- takımlarının geçen sezondan seyirci istatistikleri, kısa kimlikleri.Billsportsmaps'den

Boca Juniors
Gelen
Insúa (América), Medel (Católica), Gunino (Danubio) A. Rosada (Celta).
Volvieron
Marino (Tigres), Villafañe (R. Madrid B), Monzón (Betis) L. Díaz (Huracán).
Giden
Figueroa y Palacio (Genoa), Vargas (Almería), D. Díaz (UC Chile), Roncaglia (Espanyol) A. González.
River Plate
Gelen

Matías Almeyda (libre), Nicolás Navarro (Napoli), Miguel Paniagua (Guaraní) Javier Cohene Mereles (Olhanense).
Giden
Falcao (Porto), Gerlo, Flores (Villarreal), Sambueza (Estudiantes de Tecos) Barbosa (Atlas)

Bundesliga Tribün İstatistikleri

Bundesliga takımlarının geçen sezondan seyirci istatistikleri, kısa kimlikleri. Billsportsmaps'den

Darısı Başımıza

20 Ağustos 2009

Mehmet Çiftçi'nin Elano Haberi

"Elano bedavaydı" başlıklı bir haber çok konuşulur, muhtemelen de konuşalacak. Ben de konuşayım o zaman. Haber, Milliyet'in manşetinde. İspanya muhabiri Mehmet Çiftçi imzalı. Elano'nun bedava olduğunu, Galatasaray'ın 7 milyon euro bonservis ödediğini Santos Başkanı Marcelo Teixeira'ya dayandırarak veriyor. Habere geçmeden bir not düşeyim..
1-Bu haber 14 Ağustos tarihli, geçtiğimiz günlerde de Habertürk'te doğru çevirisiyle yer aldı. Mehmet Çiftçi'nin çevirisiyle haber 5 gün sonra "manşetlik" olmuş!.. Gelelim habere. Aynen alıntılıyorum:
Marcelo Teixeira, Galatasaray’ın, 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği sambacıyı sıfır maliyetle almak için Manchester City ile anlaştıklarını söyledi, “İmzalar atılacakken Türkler reddedilmesi güç bir teklif yaparak bizi resmenortada bıraktılar” dedi
"Teixeira, 2001-2005 yılları arasında Santos forması giyen Elano’nun transferini neden bitiremediklerini Brezilya’da yayın yapan Radyo Globo’ya anlattı. Brezilyalı yıldız ile görüşerek alacağı ücret için el sıkıştıklarını vurgulayan Başkan Teixeira, “Elano bize, ‘Kulübümle anlaşırsanız hemen Santos’a gelirim’ dedi. Ardından Manchester City ile masaya oturduk. İngilizler, Elano’yu sıfır maliyetle bize vermeyi kabul ettiler. Bu gelişme üzerine resmi evrakları hazırlamaya başladık. Ancak tam imzalar atılacakken devreye giren Galatasaray yaptığı reddedilemeyecek teklifle bizi ortada bıraktı” ifadelerini kullandı.
****
28 yaşındaki Elano için Manchester City’ye 7 milyon euro bonservis ödemeyi kabul eden Galatasaray’ın yaptığı teklifi geçmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Santos Başkanı Teixeira, büyük hayal kırıklığı yaşadığını sözlerine ekledi. Bu arada Tevez, Adebayor, Santa Cruz ve Kolo Toure gibi birçok yıldız oyuncuyu renklerine bağlayan Manchester City’nin, Elano’yu, Menajer Mark Hughes’le yaşadığı problemler yüzünden bedelsiz bırakmayı kabul ettiği iddia edildi. Santos Başkanı Teixeira’nın, forma bulma ihtimali iyice azalan Elano’nun takımdan ayrılmak istemesini de kullanarak, Manchester City’yi bedelsiz transfer konusunda ikna ettiği kaydedildi.


Şimdi de Brezilya basınında çıkan haberin orijinaline bakalım, Placar'dan:
"Tínhamos acertado tudo com o Elano, inclusive o salário e o empréstimo de graça com o Manchester (City). Mas surgiu a proposta do Galatasaray, que acabou sendo completamente irrecusável para o clube inglês. Estávamos com os documentos trocados, mas infelizmente ficamos sem o Elano", lamentou o presidente santista em entrevista à Rádio Globo. Apesar de perder o seu 'presente' para o futebol turco, Marcelo Teixeira reiterou que um grande nome desembarcará na Vila Belmiro, mas evitou criar especulações. "O Elano seria a nossa cereja do bolo. Mas como não veio, nós trocaremos a fruta e traremos uma mais adocicada", metaforizou.

Şimdi iki haber arasındaki farkı bulalım: Mehmet Çiftçi'nin haberinde "sıfır maliyetle bize vermeyi kabul ettiler" cümlesi orijinalde "bedelsiz olarak kiralamak" olarak geçiyor. Santos Başkanı yani Elano'nun bonservisini bedavaya alacağından bahsetmiyor.
Bu futbol dünyasında benzerine çok rastladığımız bir transfer modeli. Oyuncuya ihtiyacın yoksa, yıllık ücretini ödemek istemiyorsan (bkz:Shevchenko/Milan, Cassano/Sampdoria) futbolcuyu bedelsiz kiralarsın. Bir kulüp gelip bonservisiyle almak isterse (bakınız aynı Cassano) oturur fiyatını belirlersin. Aynen Manchester City'nin yaptığı gibi. Galatasaray'da oyuncuyu satın almayı tercih etmiş. Brezilya Milli Takımı forması giyen 28 yaşında bir futbolcunun bonservisinin bedava olmadığını, Santos Başkanı'nın ne dediğini bence Mehmet Çiftçi de biliyor( ya da ben umut ediyorum) ama manşet sevdası işte! Mehmet Çiftçi'nin haberinin 2. paragrafının ise Brezilya'daki haberde bir karşılığı yok. O bölüm tamamen kendi yorumu ama o da Santos başkanına dayandırılmış...
Devir artık değişti. Ne oralarda yaşamaya gerek var; ne Brezilya radyosu dinlemek (ki yok öyle bir şey) ; ne de Portekizce'yi bilmek (!) bir mecburiyet.
Mehmet Çiftçi'nin "empréstimo de graça"yı "Bedava bonservis" olarak çevirdiği, çevirmeyi tercih ettiği "buralarda böyle diyorlar, siz de yiyin" tarzı gazetecilik ölmüştür. O, bu ölüm ilanını İspanya'da yaşadığından görememiş bizim gazetelerde... Biri bir zahmet "Güiza'ya karşılık Robinho" haberinin mürekkebi kurumadan fakslasın!..

Çift Katlı


Geceden Notlar

Açıkçası Atletico Madrid'den ben Atina'da galibiyet beklemiyordum. Bu defans hattıyla ancak yediklerini hazmedip çıkarmaları lazımdı. 3-2 kazandılar. Agüero da maçta oynadığından Chelsea defteri artık kapanmıştır. Pana bir önceki turu zaten ite kaka geçmişti. Burada artık veda ederler. Atina polisi, İspanyollara fena dalmış. Karşılığını haftaya Madrid polisi verecektir. Marsilya taraftarına kafa göz dalmışlardı, oradan hatırlayalım. Hazırlık maçında Real Madrid'in yaptığı ayıptır. B. Dortmund'a taraftarı önünde 5 attılar. Kaka'nın uçtuğunu söylüyor İspanyol medyası. Ibrahimovic'in ayağı mıdır nedir Barcelona, Nou Camp'da mağlubiyetle sezonu açtı. Manchester City Petrov'un golüyle kazandı. Çok da önemli değil çünkü Xavi-Iniesta yoktu. R. Madrid'in 5 attığı gecede buna rağmen bu mağlubiyet yarın İspanyol medyasını şenlendirir. La Liga'nın başlamasına 9 gün kaldı. Müsadenizle "Kapılar açılsın, çatışmalar başlasın" diyorum.
Ada'da bombayı Burnley patlattı. Manchester United'ı tek golle devirdiler. Aslan Liverpool dörtledi. Tottenham da çok iyi başladı lige, Hull City'e deplasmanda 5 attılar. 3. haftada da Chelsea mağlup olsun artık... İki saat Serie B'de dersimi çalıştım. Empoli, Reggina, Torino ilk tahminim. Gallipoli ve Ancona da küme düşer.

19 Ağustos 2009

Tuncay Şanlı Bu Sezon ...?

Ever Banega

Ever Banega'nın bir numarasını göremedim ama taliplisi çok. Valencia, 1.5 yıl önce 20 milyon euro ya yakın para ödemişti. Geçen sezon da Atletico Madrid'de kiralıktı. Şimdi Everton istiyor ama çalışma iznini alması zor. %75 milli takım kuralını yerine getiremiyor. David Moyes işi kurula götürüyor, özel yetenek diye ikna etmeye çalışacaklar.

Başkentspor

Ankara'da garip işler oluyor. Ankaragücü ile Ankaraspor birleşiyor. Birleşme sonrasında takımın ismi Başkentspor mu olacak? Siyasetçi herşeyi yapar; futbolun ruhuna da işer. Ankaraspor'un ne ruhu; ne de taraftarı var. Ben, Ankaragücü taraftarının görüşünü, duruşunu merak ediyorum. Türkiye'de Futbol Federasyonu da ne işe yarar göreceğiz önümüzdeki günlerde. Özellikle de Başkan Mahmut Özgener! Sözü Öncelikle Ankaragücü taraftarına sonra tüm futbolseverlere bırakıyorum...

18 Ağustos 2009

Stadlarda Sigara Yasağı

Sigara yasağı hakkında "En Çok da komileri özleyeceğim" başlığı altında yazmıştım yasağın başladığı gün. Bugün gelen haberler stadyumlarda da sigara içilmeyeceği. Kapalı alanlardaki yasağı sonuna kadar destekliyorum ama futbol stadlarına da yasak getirmek biraz insafsızlık gibi geldi bana. Tiryaki futbolseverlere Allah kolaylık versin... Bir anketle genel görüşü öğrenebiliriz.

La Liga Rehberi #2

Marca'nın La Liga yeni sezon rehberinden bahsetmiştim. 436 sayfalık ek, 6 euro'dan satışa çıkacak 21 Ağustos'ta. Rakibi AS'ın da 196 sayfalık rehberi satışta. Fiyatı 4 Euro.

Transfer Notları #5

Ancelotti, Agüero'nun peşinden koşarken onun yüzüne bile bakmadı. Claudio Pizarro, geçen sezon Werder Bremen'de kiralık oynamıştı. Chelsea bu transferden para almadı diye hatırlıyorum. Maksat oyuncunun ücretinden kurtulmak. Bu sezon da böyle oldu. Werder Bremen, Pizarro'yu yine kiraladı.
Luca Toni'nin Roma ile görüşmeleri devam ediyor. Bayern Münih gözden çıkarmamış olsa menajeri pazarlık yapmaz. Ribery ise Van Gaal'ı çıldırtmaya devam ediyor.
Zacchardo'nun Juventus'a gelme ihtimali var. Olmadı Wolfburg'da. Roma'lı Baptista da West Ham ile görüşüyor. Sneijder için Real Madrid, Inter'den 15 milyon euro istedi. Olacak gibi bu transfer. Agüero'yu Atletico Madrid bakalım yarın onbire koyacak mı? Chelsea, Sırp orta saha Nemanja Matic'i aldı. Oyuncu hakkında bir fikrim yok. Damien Duff, Fulham'a gitti.

Galatasaray Notları

* Rijkaard geldiğinden beri karşısına geçmiş 4-3-3 oynayamazsın diyen bir kitle var. İddiaya girecekler neredeyse. Ne Galatasaray ilk kez 4-3-3 oynayacak ne de Rijkaard sözleşmesine sahaya başka dizilişle çıkmam diye yazdırmış. Adamın kendisi bu kadar rakamlara takılmıyorken bu heyecan niye, anlamıyorum. Bu iki/üç tire arasındaki 3/4 rakam yüzünden futboldan soğutuyorlar insanı.
* Futbol sahasındaki 4-3-3'ü, langırt sananlar var. Çubuğa dizili değil arkadaşım bu adamlar. Geziyorlar sahada. Kaç farklı 4-3-3, kaç farklı yorumu var tekrarına girmeyeceğim. Galatasaray için bu 4-1-4-1 de olur, 4-2-3-1 de... Defansın göbeğinde adamlar 60 metre uzun top atarsa, sen kalkıp oyunu şişirirsen; ne oynarsan oyna! Neye fayda...
* Rijkaard'ın bekleri top taşıyan adamlardır. Servet ve Gökhan Zan'ın topla çıkmak yerine aldıkları emir; oyunu beklere açıp orta üçlünün kısa üçgenden pas almasını sağlamak. Uğur ve Hakan Balta, göbekte Sarp ya da Ayhan/Topal'ın vakit kaybetmeden topu ikinci bölgeye tek pasla aktarması gerekiyor. İş ondan sonra Barcelona'daki gibi Fantastik Dörtlü'ye kalıyor.
* Forvet dörtlüsü Arda, Elano, Keita, Baros olan bir takımın arka taraftaki oyuncularla kalite farkı olmasından daha doğal olan nedir? Bu dörtlü kalibresinde hücum gücüne sahip kaç Avrupa takımı var ki; arkadaki adamlar sorgulanıyor. Haldun Üstünel, Ferdinand'ı alsın o zaman(!)
* Skibbe döneminin başlangıcından en önemli fark, takımın sezon başı kampında yatmak yerine çalışması. Rijkaard'ın ekibi 15 günde 4 gün izin verecek kadar yaymış bir ekip değil. Galatasaray, Gerets döneminden beri ilk kez doğru dürüst antrenman yiyiyor.
* İyi futbol, yetenekli futbolcularla oynanır. Galatasaray kadrosunda çıtası yükselen kaliteye ayak uyduramayanlar gitmek zorundaydı. Gittiler, gidiyorlar da. Yaser, Serkan Çalık, Volkan Yaman, Aykut gibi üstüne koyamayan isimlerle yolların ayrılacak olması beklenen gelişmeler.
* Kaliteli kadro; başında karizmatik, kariyeri sağlam teknik adam ister. Rijkaard fazlasıyla bu adam. Üstelik yanında Neeskens ile birlikte. Galatasaray, futbolcu kaprisi çekmeyecek, kapris yapmaya cesaret edilmeyecek bir teknik adamı takımın başına getirdi.
* Geçen sezon bir önceki sezonu şampiyon kapatmış olmanın rehavetiyle kredimiz var diye gevşeyen, kafasını futbola vermeyen tüm isimlerle yolları ayırdılar.
* Caner, Hakan Balta için iyi bir yedek olur. Sercan zor ancak nokta bir transfer. Kaleci Ufuk için 2 ay önce gelir demiştim, çok rötar yaptı.
* Rotasyon, Rijkaard'ın kadrosuna duyduğu güvendir. Puan kaybını ideal onbir de yaşayacak, rotasyona gidilen onbir de...
* Galatasaray onbirini; Barcelona onbiriyle karşılaştırıp, "bak işte Pique, Servet" diyenler bundan vazgeçsin. Pique, Rijkaard döneminde yoktu.
* Bir sezonda 6 kafa golü atabilen takımın, 6 resmi maçta 6 farklı adamla 8 kafa golü atması, 20 golün 9'unun duran toplardan gelmesi teknik adamın antrenmanda ne ezberlettiğini gösterir.
* İdeal onbiriyle daha sahaya çıkmayan Galatasaray'ın oynadığı futbolu değerlendirmek için 15 Eylül'ü beklemek lazım.
* Galatasaray'ın 2000 kadrosu; sahadaki futbolu yorumlasın. Kişisel hesapların, tükenmez ihtirasların, hesaplaşmaların 4-3-3'ü olmaz...

Milan ve Patronu

"Önemli transferler yaptık ve transferi kapattık" Silvio Berlusconi-AC Milan'ın patronu

Gazetecilik Kazası

Zor iştir gazetecilik. Aynı zamanda herkesin ne var ben de yaparım diyebileceği kadar da kolay! Hayatında manşet atmadan, spot yazmadan, haber yazmadan, haber atlatmadan ben gazeteciyim diye ortalıkta dolaşanlar şu kazanın acısına ortak olamaz işte. Okuyan güler, gazeteci oturur, beraber ağlar...

17 Ağustos 2009

Bolt

- Mesafe uzasın; ben bu adamı geçerim abicim.
Sağını, solunu seyrede seyrede yine uçtu 50m'den sonra. Resmen dalga geçiyor. 9.5o'yi de seneye bugün geçer artık...

9"95 Jim Hines (Usa), 14/10/68 a Città del Messico
9"93 Calvin Smith (Usa), 03/07/83 a Colorado Springs (Usa)
9"92 Carl Lewis (Usa), 24/09/88 a Seul
9"90 Leroy Burrell (Usa), 14/06/91 a New York
9"86 Carl Lewis (Usa), 25/08/91 a Tokyo
9"85 Leroy Burrell (Usa), 06/07/94 a Losanna (Svizzera)
9"84 Donovan Bailey (Can), 27/07/96 ad Atlanta (Usa)
9"79 Maurice Greene (Usa), 16/06/99 ad Atene
9"77 Asafa Powell (Jam), 14/06/05 ad Atene
9"74 Asafa Powell (Jam), 09/09/07 a Rieti
9"72 Usain Bolt (Jam), 31/05/08 a New York
9"69 Usain Bolt (Jam) 16/08/08 Pechino
9"58 Usain Bolt (Jam) 16/08/09 Berlino

16 Ağustos 2009

6 Ligde Kim Şampiyon Olur?

Geçen sezonun devre ortasında 6 ligin şampiyonları için tahminleri istemiştim. 100 şişe acetobalsamico gidecek derken; Wolfsburg, Bordeaux ve Beşiktaş üçlüsünü bankoların yanında yakalayabilen çıkmadı. Biz önümüze bakalım.
***
2009-2010 sezonunda Türkiye, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'da kim şampiyon olur? Tahminlerini bu sıralamayla yazın ve sadece yorum bölümüne bırakın lütfen. Sezon sonunda 6 şampiyonu da bilen ilk 5 kişiye, acetobalsamico, futbol kitapları ve futbol filmleri var...

Superclasico'ya Hazırlık

Ağaç yaşken eğilir! Ufak takımdan itibaren Superclasico'nun ne olduğunu böyle öğreniyorlar Buenos Aires'de. Boca Juniors'un 2-1 kazandığı maçtan...