12 Haziran 2010

Dünya Kupası Gün #1

Özellikle son iki yıldır Avrupa liglerinde seyrettiğimiz üst düzey futboldan sonra Dünya Kupası'nda da aynı futbolu beklemek, hele hele ilk günden büyük haksızlık. Ekran karşısına geçtiğimizde doğal olarak her maç bir roman olsun istiyoruz. Kupanın ilk gündeki maçlar basit birer öykü olmaktan ileriye gidemediler. Parreira, Güney Afrika ile başka bir adam olmuş. Topa sahip olan, hücuma yavaş çıkan ve set oynatan Brezilyalı elindeki kadro zayıf olunca haddini bilen olmayı seçmiş. Kontrataklarla istediğini aldı, fazlasına da direk engel oldu. Meksika çok çalışan ama hücum varyasyonlarında zayıf bir takım. Israrla oyunu göbekten oynamayı denediler. Kanatlardan gelmeyi denemediler. Fransa-Uruguay beklentileri boşa çıkarmadı! Fransa bildiğimiz Fransa. Kağıt üzerinde iyi kadro ama Domenech ile birlikte sıradan bir takım olmaktan öteye gidemiyorlar. Skor üretmeyi öğrenemediler. Uruguay'ın savunma ve hücum hattı tamam ama orta sahasıyla çok ileriye gidebilmesi zor görünüyor. Dünya Kupası'nın vuvuzela eziyetiyle geçeceği geçen yıldan belliydi ama bu kadarını beklemiyordum. İlk günün iki maçını da bitse de dizi izlesem diyerek bitirdim. Vuvuzelalar 90 dakika susmayınca, tribünden pozisyon reaksiyonu göremiyorsun. Ne hakemi, ne rakip takımı etki altına alan bir tezahürat ne de tribün şovu var. Ne stadın kapasitesi önemli ve pozisyonların ne olduğu. Stat değil arı kovanı. Futbol kültürü olmayan bir ülkede Dünya Kupası düzenlemenin faturası bunlar...

11 Haziran 2010

Bottega'da Bedava Yemek!



Bebek'te Bottega'da yemek yiyorsunuz, hesap vermeden çıkıyorsunuz (!) Peki nasıl? Güzel adamların sitesi Footballove'a bağlanalım ve öğrenelim:

Yaklaşık 1 ay önce Muzo ile beraber Bebek’te açmış olduğumuz restorandan bahsetmiştik. Yoğun ama keyifli tempo devam ederken aklımıza bir fikir geldi. Bizim gibi iki futbol manyağının restoranı olur da orada futbol olmaz mı? Tabii ki olur. Olmalı.

Dünya Kupasında Bottega’dayız ve maçları biraz daha heyecanlı hale getirmek için bir fikrimiz var. Dünya Kupası maçları başlamadan masanıza oturmadan bir tahmin formu dolduruyorsunuz. Maçın skorunu ve golcüleri tahmin ediyorsunuz. Eğer maç tahmin ettiğiniz skorda biterse ve golcüleri de bilmişseniz maç boyunca yediğiniz içtiğiniz herşey bedava!

Herkesi bekliyoruz. Sadece yarışma için değil. Blogda klavye aracılığıyla yaptığımız muhabbetleri maç eşliğinde yüz yüze yapıp keyif alalım. Hem de tanışmış oluruz fena mı olur;)

İletişim: Küçük Bebek Caddesi No:6 Bebek/İstanbul (212) 265 0 266
http://www.bottegabebek.com/


10 Haziran 2010

Stoch Transferi

Stoch'un nasıl futbolcu olduğundan önce elbette ki iki ezeli rakip arasındaki transfer savaşı konuşulacak. Kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Galatasaray'ın en az 3 haftadır gündeminde olan Stoch'un ya uzun zamandır peşindeydiler ya da öncelikle ezeli rakibe psikolojik üstünlük kurmak için işi 24 saatte bitirdiler. Fenerbahçe'nin listesinin ilk sırasında ters kanatta oynayan Krasic vardı ama menajer maharetiyle İtalyan büyüklerini birbirine sokunca CSKA da 15 milyon olarak belirlediği bonservis bedelinde indirime gitmedi. Juventus da teklifini 13.5 milyona kadar çıkardı. (Bu transfer hala çok karışık, sürekli fiyat artıyor) Bu rakam Fenerbahçe'nin bütçesi için fazlaydı ki Stoch'a yöneldi. Benim duyduğum Fenerbahçe'nin 9 milyon Euro'ya oyuncunun bonservisini aldığı yönünde.

Galatasaray'da "Transfer sihirbazı" Haldun Üstünel zaten sıkıntılı günler geçiriyor, bu imza da onun yediği bir gol" olarak lanse edilecektir. Transferde isimleri imzaya kadar saklayabilen Üstünel'in asıl başarısı getirdiği isimlerden çok; resmi açıklamaya kadar medyadan uzak durabilmesiydi. Bu kez olmadı ve Stoch transferi; "Fenerbahçe, Galatasaray'ın uğraştığı adamı bir gün bitirdi" olarak manşetlere düştü.

Stoch nasıl futbolcu peki? Hollanda ligini sezon boyunca izlemedim. Stoch'u da izlediğim 2-3 maçla değerlendirme şansım yok ama Stoch uzmanları elbette çıkacaktır. Bu konuda en doğru bilgiyi Flying Dutchman blogdan Fırat verir. Benim iki kriterim var. Birincisi, Chelsea scout'unun onayını almış, kalitesini kanıtlamış bir isim. İki, Twente gibi ilk kez şampiyonluk yaşamış bir takımda iyi bir sezon geçirmesi. Dünya Kupası'nda yıldızı parlayacak isimler arasında adı geçen bir futbolcuyu finaller öncesinde fiyatı artmadan kadroya katabilmek önemlidir.

Peki Stoch kime lazımdı? Kesinlikle Fenerbahçe'ye. Carlos-Vederson gitmiş, Uğur sakat. Fenerbahçe'nin sol kanadına iyi bir hücumcu lazımdı. Peki Galatasaray neden Stoch'un peşindeydi? Transfer hamlelerinde Galatasaray'ın pek mantık bulamıyorum ama bunu da Kewell gitmişken; Arda ya da Elano'nun takımdan ayrılma ihtimaline bağlamak lazım. Sahadaki Galatasaray birşey kaybetmedi. Fenerbahçe ise iki kere kazandı...

Rafael Benitez Inter'de

İtalya'da en son çalışan İspanyol teknik adam?... Rafael Benitez'i Inter resmen açıkladı. Sözleşne iki yıllık. Şimdi Mourinho ile arasında savaş başlayacak. Maicon başta olmak üzere Portekizlinin gözünü diktiği isimleri takımda tutmaya çalışacak. Her şeyi kazanmış bir takıma geldiğinde işin zordur. Liverpool'da yerinde sayıyordu. Mourinho'yu taktik masasında mat edebilen ender teknik adamlardandır. Kafaya takıp kesik atacağı isimler Inter'de de olacaktır. Juventus sağlam hamleler yapıyor transferde, Roma kadroyu koruyor. Milan meçhul. Zevkli bir sezon olacak Serie A'da. Kaybeden elbette Liverpool oldu. Zaten soru da o değil mi: "Ne olacak bu Liverpool'un hali?"

Maxim Italia 6/2010

Film Gibi!

Schuster'i resmen açıklayan Beşiktaş'ın ortaya attığı 6 teknik direktör adayı nın nasıl bir hedef şaşırtmaca olduğu ortaya çıktı. Yiyen yedi tabii! Juande Ramos görüşmesi fotoğrafları için bugün Fanatik'in manşeti muhteşem. Medyada herkes gereken mesajı almıştır.
Del Bosque'den sonra bir başka Real Madrid hocası. İspanya'nın 3 büyüğünde futbol oynamış bu Alman efsanesine inşallah saygıda kusur etmeyiz. Rijkaard için "Sparta Rotterdam'ı küme düşürmüştü demekle Schuster, Real Madrid'den kovulmuştu demek arasında fark yok. Beşiktaş geride kalan sezona göre çok daha keyif veren bir futbol oynayacaktır. Schuster kimdir? Yukardaki foto yeterli mi!

Mourinho'nun Karanka Tercihi

Jose Mourinho, Real Madrid'in kapısından içeri girdiğinde Portekiz'den dayısının oğlunu yardımcı olarak getirse Perez ve yönetimi itiraz eder miydi? Sanmıyorum. Peki ne yaptı Mourinho? Valdano ile yaptığı görüşmede kulübe yakın bir antrenörle birlikte çalışmak istediğini söylemiş. Yardımcısı Real Madrid'in yapısını, İspanya'daki futbol düzenini iyi bilen biri olmalıymış. Mourinho kendisi de uzun yıllar çalıştığı İspanyol futbolunu yakından tanımıyor mu? Rakipler desen; eminim hepsinin ideal onbirini de sayar. Aitor Karanka tercihi futbol dünyasına önemli bir mesaj. Yabancı bir ülkeye giden teknik adamın kendine bizim boğazdaki gibi kılavuz kaptan alması... Basklı Karanka futbolu bırakalı 3 yıl oldu. Teknik adamlık kariyerinde yazan sadece İspanya 15 yaş altı takımı var. Federasyon da Real Madrid egemenliğinde olduğundan, oranın esas adamlarından Hierro aracı olmuş bu ortaklığa. Yeni sezonda Mourinho'nun yanında yedek kulübesinde Aitor Karanka'yı göreceğiz. Soruyla bitireyim: Rijkaard, ekibine bir Türk antrenör almayı neden akıl etmedi? Daum, Türkçe'yi bile zor konuşan Ayhan Tumani ile neden yola çıktı da kulübün eski futbolcularından biriyle çalışmayı tercih etmedi? Aragones'in ekibine neden bir Türk yardımcı giremedi?

2010 Dünya Kupası Tahmin Yarışması

2010 Dünya Kupası tahmin yarışması Tribün Dergi'de. Ödül de hiç fena değil! Sony Playstation 3. Tahmin etmek kolay değil ama... Detaylar tribündergi'de...

9 Haziran 2010

Cole-Ballack-Pepe-Krasic

İlk sezonuna girerken neşteri eline almayan Ancelotti, şampiyonluğun ardından operasyona başladı Chelsea'de. Elinin en kuvvetli olduğu zamanlar. Kimse neden diye sormaz bugünlerde. Joe Cole'un ayrılacağı kesindi. Yüksek ihtimalle de Arsenal ya da Tottenham'a gidecek. Sakatlığı yüzünden Dünya Kupası'na gidemeyen Ballack ile de sözleşme uzatmadılar. Almanın ülkesine dönmesi yüksek ihtimal. Schalke 04 istiyor. Kısa kısa devam edeyim:* Juventus Pepe ve Krasic'i bitirdi.
* Barça, İbrahimovic ile devam etmeyecek. Toure de Man. City'e gidiyor.
* Dida, Milan'dan ayrıldı.
* Rafa Benitez, bugün ya da yarın Inter'e imzalıyor.
* Adriano Roma'da

8 Haziran 2010

10 Arjantinli

Güney Afrikaya 4 bin Arjantin taraftarı gelmiş. Aralarında 10 kişi ise sınırdan geçemedi. Arjantin'de cinayetten aranan dahil hepsi tribünlerin arıza adamları. Güney Afrika polisinin elinde her ülke için kara listeler var. İngilizler sıkı önlemler almış ve kara listede olanlara ülke dışına çıkış izni vermemişlerdi. Şimdi bu 10 Arjantinli paketlenip ülkelerine yollanıyorlar. Bir maç izleselerdi adamlar...

Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü?


Beşiktaş'ın 6 Teknik Direktör Adayı

Endüstriyel futbolun getirdiklerinden toptan nefret etmiyorum ama bundan ediyorum! Beşiktaş gibi borsaya kayıtlı şirket üzerinden yönetilen kulüpler başlattıkları transfer görüşmelerini İMKB'ye bildirmek zorundalar. (Muhtardan ikametgah almak kadar baygınlık verici) Bugün olduğu gibi, bu da komik durumlar doğuruyor. Ne kadar teknik adam adayı varsa yollamışlar. Samet Aybaba'yı hiç olmazsa bu listeye yazsalardı da hocanın hayali kısmen gerçek olsaydı. Türk teknik direktörün olmadığı liste alfabetik olarak bildirilmediğine göre önem ve görüşme sırasına göre yazılmış!

İlk sırada Schuster var. En güçlü aday da o zaten. Denizli'nin İzmir'den İstanbul'a rahatsızlığı nedeniyle geldiği günden bir hafta önce Schuster'in adı çıktı İspanyol medyasında. Benim tahminim, Beşiktaş'ta Denizli'yi istemeyen kanat Madrid'de Alman teknik adamla konuştu, bu İspanyol medyasına sızdırıldı ve zaten sağlığı yerinde olmayan ve bir an önce dinlenip kendine gelmesini dilediğim Denizli'nin de moralini sıfıra indirdiler ve yollar biraz da dramatik bir toplantıyla ayrıldı. Bunun ardından Schuster ile görüşmelere başladık deselerdi senaryoları tutmayacaktı. Bu yüzden bu aday bolluğuyla Beşiktaş yönetimi kafa karıştırıyor.

Koeman listede neden var bilen yok! Listede 6 aday olunca illa ki Lucescu olacak zaten! Pellegrini ve Ramos da Real Madrid'in eski hocası kontenjanından. Magath en değerli aday ama ülkesi dışına hiç çıkmamış, sanki çıkmaya da niyeti yok Kim kalıyor geriye Schuster. Peki ne yapmak gerekiyor? Beşiktaş yönetimi bize anket yapın diyor, başka birşey değil! Buyrun o zaman anket geliyor birazdan...

6 Haziran 2010

Gruptan Çıkar Mı?

Dünya Kupası'nda forma giyemeyeceklerden meydana gelen bir 11. Güzel kadro olmuş, gruplardan çıkar mıydı bu 11?