13 Aralık 2011

Üç Yıl Sonra Emre

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe yönetimi tarafından kadro dışı bırakıldı. Şimdi herkes ona vuracak. Şimdi hep Emre haksız... Yeni bir sözüm yok... 13 Eylül 2008'de bloga yazdığım Emre Belözoğlu portresinden birkaç pasaj:
* 14/Aralık: Emre kadro dışı kalmamış. Emre, Aykut Kocaman'dan özür dilemiş.
**************
Futbolseverden önce Emre kendinden memnun değil ki. Emre kendini sevmiyor ki artık. Aynaya bakıp, "ben o Emre olamayacağım galiba" dediğinde de Fenerbahçe'nin teklifini kabul edip Avrupa defterini kapattı.

Sorun, Emre Barcelona'nın Luis Enrique'si olacak mı Fenerbahçe'de? Real Madrid'den Barça'ya giden ve Barça'lıların kucakladığı adam. Yoksa Ronaldo mı olacak? Barcelona'da oynayan ve Real Madrid'e transferinin ilk gününden itibaren tribünlerin içine sindiremediği, iki tarafın da sevmediği adam. Bunu zaman gösterecek.

Tam bir yıl önce 12 Eylül'de, basın tribününe kol çıkartan Emre; "90'ların bebek yüzlü Sezercik'i" Şehremini'de ortaokul arkadaşlarının sırtında taşıdığı Emre değil artık.

Artık burnunu mu sürter; yoksa ruhunu mu bilmem ama bildiğim; bu sezon imza törenine katıldığı tek futbolcu Emre olan Aziz Yıldırım ve Fatih Terim' in olmadığı bir Türk futbolunda, bu kalkanlarını da yitirdiği gün; sahada ve yolda verkaça gireceği insan sayısı; bugün oynadığı oyunun kuralları gereği sahaya çıkmak zorunda olanların sayısından az olacağı... O herkesin kendini beğenmiş sandığı adam; aynaya bakıp daha fazla kendinden nefret etme.



6 yorum:

trtraveller34 dedi ki...

G.Saray lı bir futbol tutkunu olarak diyebilirimki Emre Türkiye nin en iyi futbolcusudur.Emre nin en büyük hatası Avrupa dan erken dönmesidir.Emre kadar yetenekli olmayan yüzlerce futbolcu Avrupa da üst liglerde mucadele ederken Emre kolay yolu seçip Türkiye ye geri döndü.Ancak şu da bir gerçek ki Emre iç dünyasında sorunları olan ve bunu futbola yansıtan bir karaktere sahip.Bu tespiti yapmamıza neden olan birçok takım arkadaşıyla maçta ve idmanda kavga etmesi, çok sık hakemlerle hoş olmayan dialaoglara girmesi, rakip oyunculara karşı acımasız ve hoşgörüsüz tavırları.En son bardağı taşıran da son derece dengeli kişiliğe sahip hocası Aykut Koacaman a yaptığı saygısızlık.İşte Emre ne kadar yetenekli olursa olsun onu sevimsiz yapan özellikleri üzerinde taşıyan ve bunu dışarıya yansıtan ruh yapısına sahip. Böyle oluncada Türkiye nin neresine giderse gitsin en çok tepki gören ilk futbolcu oluyor.Yılda 2 milyon eurodan fazla kazanan bir futbolcuda bir ruh halini anlamak gerçekten çok zor.Emre hem futbol olarak, hemde psikolojik vaka olarak üzerinde durulması gereken ender bir kişilik.

tofi dedi ki...

trabzon maçı öncesinde, yine içten vuruluyoruz anlamıyorum...Emre, 1989 dan beri futbolla ilgili dünyamda, oğuz çetin ve tugay kerimoğlun'dan sonra gördüğüm en iyi oyuncu, ama gel gör ki hiç sevilmiyor. Bunun tek nedeni de Gs'ya kazandırmadığı bonsvervis sonrası, ezeli düşmanına geçmiş olması... kimse 28 inde birine neden rekor ücretle Fenere geldin demesin, bu komik olur...ilk oyuna girdiği MTK maçında, taraftar sahip çıktı, hala çok seviyor, umarım affedilir.

Berber Kenan dedi ki...

Bir tarafta Barcelona'yı Barcelona yapan futbol dışı gerçekleri överken ( ki sonuna kadar haklısınız ), bir yerde düpedüz şımarıklık olan Emre Belözoğlu vakaasında da Emre'ye empati kurmak bana çok da birbiri ile örtüşen şeyler gibi gelmiyor.

Tabii ki tamamen fikirlerinize saygım var ama nasıl ben size saygı gösterebiliyorsam Emre'de meslektaşlarına saygılı olmayı öğrenmeli. İstediği kadar yetenekli olsun, empati kurulmasını (sevilmesini demiyorum dikkat) istiyorsa, "futbolum için agresifliğim gerekli" diyorsa, önce hem kendi takımındaki hem de diğer takımlarındaki meslektaşlarına temel düzeyde saygı göstermeyi öğrenmesi gerekiyor. Gerisi hikaye.

gökhan42 dedi ki...

Emre icin fb defteri kapanmistir. Avrupa deniyor ama orda da iyi bir takıma gitmesi zor.

http://etisas.blogspot.com/2011/12/kangren.html?m=1

umutation! dedi ki...

sizdeki bu emre - arda sevgisinin asıl nedenini merak ediyorum.

"Şimdi herkes ona vuracak. Şimdi hep Emre haksız... "

haksız kardeşim. bu adam son zamanlarda hep haksız. kabul etmek lazım artık.

MustafaAGCA dedi ki...

Genç bir futbolcuyken de sevmezdim hala da sevmem.İnsan değil ama futbolcu.