28 Kasım 2012

Duvarda Totti Yok Artık

İtalyan futbolu için son yıllarda simgelerden biriydi ikinci fotoğraf karesi. Roma'nın son şampiyonluğunu kazandığı 2001'de kaptan Francesco Totti'nin bir gol sevinci böyle ölümsüzleşmişti Rione Monti'de bir duvarda. İlk karede ise bugünkü hali görünüyor. Laziolular hayvanlık hanesine artı bir yazmışlar...

12 yorum:

Salvatore dedi ki...

Bu yorum bir çoklarınıza uzun gelecektir ya, yine de yazayım efendim. Saatlerim işe gitmem için aslında uyumam gereken dilimlerin içine girmiş. Uyurdum aslında da kalan 1-2 bira arkadaş olsun istedim, az daha uyanık kalayım diye. Fonda ise güzel bir şarkı var, hani severseniz size gelsin Deep Purple - Soldier of Fortune

Ben o duvarı hatırlıyorum, yo gidip İtalya'ya görmedim. Aslına bakarsanız azılı bir Roma taraftarı da olmadım. Lazio'yu da pek sevmedim. Eskiden Juve severdim, sonra Torino sevdim. Ruhun şad olsun Il Grande. En sonunda ise Napoli'de karar kıldım. Yani öyle derin kültürlere sahip olan İtalya liginde ben pek derin olamadım. Gezdim, dolaştım. Kendi kişiliğimi bulma çabaları içinde, -ki bence futbol onu seven bir erkeğin kişiliğini verir- İtalya liginde de sevdiğim bir şey bulmaya çalıştım.

Ben Aceto'yu sevdim. Universitede okurken böyle bazen bira içip burayı okumayı ve arkaya Bob Marley, Cat Stevens konser kayıtları atıp futbolu kafa yormayı da sevdim. Aceto çok arkadaş oldu bana, Bülent Abi bilmez tabi, nerden bilsin. Sonra birgün Beşiktaş şampiyon oldu, Bülent Abi yazmadı diye tavşan dağa küstü :) Dayanamadım yine okudum ama.

Böyle berbat bir gün ertesi okumuştum Totti duvarını, tam da hatırlamıyorum ya yazıyı, aslına bakarsanız belki ben googledan bulmuşumdur da Bülent Abi yazmamıştır, neyse affedin bu karmaşıklığı. Sadede gelirsek efendim, ben bu duvarı wallpaper yapıp, önüne winamp açıp onlarca arkadaşımla orda dönen şarkılarda futbol ve kadınlar üzerine çok konuştum. Kendi çapımda işte. Çok sevdim bu duvarı.

Şimdi böyle gördüm de birden, 4 yıl sonra, içim acıdı, aşağıdan bir Tuborg aldım en kırmızısından, bir de sigara yaktım, fonda Deep Purple devam ediyor =) Geçmiş güzeldir, bozulsa bile, hatıralar aynı kalır, ben orda Totti'yi hala görüyorum abi, bil istedim.

Saygılarımla

Unknown dedi ki...

A roma solo la lazio !!!

kombi servisi dedi ki...

totti italyanın efsanesidir.

İletişim dedi ki...

Totti'nin yüzünü boyamış olabilirler ancak bu aksine daha fazla Totti'ye bağlı kalmaya sebep olur. Güzelim resmide ne hale getirmişler. Yazık.

klose dedi ki...

Bugüne kadar spor basınında saygı duyduğum yegane insan bile Laziolular hakkında böyle birşey demişse son nokta artık. Tribün kültürü dahilinde yapılan bir hareketten ötürü Lazioluları böyle nitelendirmek kimsenin haddi değil. Ayıptır yahu. Ben dahil Türkiye'de pek çok Lazio taraftarı var en basitinden tribündergi'de bile görebilirsiniz bunu. Bizim de sevdamızdır Lazio. Yakışmadı size.

Testaccio dedi ki...

"Tribün kültürü dahilinde yapılan bir hareketten ötürü Lazioluları böyle nitelendirmek kimsenin haddi değil."

Çok güldüm bu lafa.
Lazio Türkiye Masası Şefi mi,
kim bu parodiyi yazan ve oynayan?

Adsız dedi ki...

Yıkın Heykellerimi...(Totti)

Adsız dedi ki...

salvatore, daha fazla itici olamazdın.

daikin servisi dedi ki...

Harika oolmuş :)

ariston kombi servis dedi ki...

bence de harika :)

ariston kombi dedi ki...

Süperr

Nişantaşı Çilingir dedi ki...

Bencede süper :)