4 Şubat 2012

Uzun Hikaye


- Sen şimdi Konya'da o golü attın ya abi, sonra?

+ Ya boşver, uzun hikaye...

3 Şubat 2012

Hafta Sonu Futbol


3 Şubat Cuma
21:30 Nürnberg - B. Dortmund @Trt 3

4 Şubat Cumartesi
13:30 Akhisar Belediyespor - Boluspor @Trt 3
15:00 Arsenal - Blackburn Rovers @Lig TV 2
16:00 Gaziantep BŞB - Giresunspor @Trt 3
16:00 Antalyaspor - Trabzonspor @Lig TV
16:30 Leverkusen - Stuttgart @Trt Haber
17:00 Stoke City - Sunderland @Lig TV
19:00 Adanaspor - Güngören @Trt 3
19:00 Gaziantepspor - Galatasaray @Lig TV
19:30 Hamburg - B. Münih @Trt HD
19:30 Manchester City - Fulham @Lig TV 2
20:00 PSG - Evian @Lig TV 3
21:00 Getafe - Real Madrid @Ntv Spor
22:00 Bordeaux - Toulouse @Lig TV 3
23:00 Barcelona - Real Sociedad @Ntv Spor

5 Şubat Pazar
13:00 Sporting Gijon - Osasuna @Ntv Spor
13:00 Mersin İY - Sivasspor @Lig TV
13:00 Karabükspor - Samsunspor @Lig TV 2
13:30 Kasımpaşa - Denizlispor @Trt 1
13:30 Tavşanlı Linyit - Konyaspor @Trt 3
13:30 Kayseri Erciyesspor - Kartalspor @Trt 6
16:00 Elazığspor - Karşıyaka @Trt 3
16:00 Kayserispor - Gençlerbirliği @Lig TV 3
16:00 Bursaspor - Orduspor @Lig TV 2
16:30 Freiburg - Werder Bremen @Trt Haber
18:00 Chelsea - Man. United @Lig TV 3
18:30 Kaiserslautern - Köln @Trt HD
19:00 Göztepe - Çaykur Rizespor @Trt 3
19:00 Fenerbahçe - Beşiktaş @Lig TV
21:00 Santos - Palmeiras @Lig TV 2
22:00 Marsilya - Lyon @Lig TV 3
22:30 A. Madrid - Valencia @Ntv Spor

6 Şubat Pazartesi
20:00 Bucaspor - Sakaryaspor @Trt 3
20:00 Eskişehirspor - İstanbul BŞB. @Lig TV
20:00 Ankaragücü - Manisaspor @Lig TV 2
22:00 Liverpool - Tottehnam @Lig TV 3

1 Şubat 2012

Efsane Transfer

Ne Ronaldo, ne Ronaldinho; ne Totti ne de Adriano... Transferde ara sezon biterken geçmişten bir transfer haberi paylaşayım... Daha güzeli görülmedi...

HÜRRİYET 30 Aralık 2000

Galatasaraylı Fatih Akyel, yeni sezonda kendisini transfer etmek isteyen İspanyol kulübünün teklifine olumlu cevap verdi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Fatih, Athletic Bilbao'lu olacak. İspanya'nın ünlü takımlarından Athletic Bilbao, Galatasaraylı Fatih Akyel'e transfer teklifinde bulundu. Uzun süredir Fatih'in peşinde olan İspanyol kulübü bu futbolcuyu önümüzdeki yıl renklerine bağlamak için, şimdiden söz kesti. Fatih önümüzdeki sezon Athletico Bilbaolu olacak. Üç yıl önce Barcelona ile yapılan hazırlık karşılaşması sonrasında, Hagi'nin tavsiyesi üzerine ünlü İspanyol kulübünün yöneticileri harekete geçerek Fatih'i takibe almışlardı. Ancak Barcelona Kulübü Fatih'ten vazgeçince Athletic Bilbao genç futbolcuya göz dikti.

29 Ocak 2012

Xavi ve...

O meşhur vakanın üzerinden bir yıl geçmiş. Önce onu hatırlayalım. İngilizlerin efsane yorumcusu Andy Gray, Liverpool- Wolverhampton maçı için görevlendirilen yardımcı kadın hakem Sian Massey için karşılaşma öncesi "Yan hakem bir kadın. Kadınlar ofsayt kuralını bilmiyor" demişti. Gray, bu bayağı ve çok duyulmuş tespitini yaptığında yayında olduklarını bilmiyordu ama yakasındaki mikrofon kayıt etmeye devam ediyordu. Yayına çıkan bu görüntü, Gray gibi bu işe 20 yılını vermiş bir yorumcuyu koltuğundan etti. Sky'in bahane aradığı da söylendi sonraları ama cinsel ayrımcılık yaptı deyip kapının önüne koydular. Televizyon işi, ağzından çıkanın kulağının duymasının yetmediği bir iş...

Aradan bir yıl geçti, Gray nerede bilmiyorum ama Xavi de El Clasico sonrasında Barça kanalında benzer bir "teknik" hatanın kurbanı oldu. Yayın daha başlamamıştı ve Xavi, stüdyoda muhtemelen defalarca program yaptığı insanlarla sohbet ediyordu. Yani evindeydi... Bir gazete ya da televizyona Xavi, "Real Madrid kaybetmesini bilmiyor" dese çok mu büyük olay olur? Bunu diyen de çıkmıştır. Real Madrid kaybederken çirkefleştiği çok maç oldu. Ramos, sahayı milli takım arkadaşlarını tokatlayarak çıktı geçmişte.
Xavi devamını getiriyor. Lass'ın ikinci sarıdan atılması gereken pozisyon.. Messi'ye dalışı için normal bir yayında sanırım sert derdi, o sohbetin içinde "Lass hayvan gibi Messi'ye faul yaptı" diyor. Skandal denilebilecek bir açıklaması da yok... Sonra ne oldu? Kayıt Barcelona'nın resmi kulüp kanalından sızdı. Bunu ilk yayınlayan El Mundo gazetesi oldu. Barselona medyası, haberi görmezden geldi ve gazetelerinde kullanmadılar. Madrid tarafı kan kokusunu almıştı. Anında manşete çektiler. Barcelona kulübü, kanaldan görüntüleri sızdıranları bulmak için soruşturma başlattı.
Ertesi gün İspanya'da spor sayfalarının dışında iki büyük gelişme vardı. 2011 yılına ait istatistikler açıklandı. İşsizlik oranı %22'nin üzerinde çıktı. Avrupa'da rekordu bu rakam. Akşam saatlerinde de Spanair tüm satış kanallarında bilet satışını durdurdu. 20 bin yolcu elinde biletle kaldı. Deplasman giden ikinci lig takımları, bin kmden fazla yolu bu hafta sonu otobüsle gittiler. Spanair, yıllardır Katalan sermayesinin takviyesiyle ayakta durmaya çalışıyordu, battı!

O gün ülke yanarken, Xavi'nin Marca gazetesinde bu videosunun yer aldığı habere gelen yorum sayısı ben en son baktığımda 6 bin 400 idi!!! Günlük satışı 300 binin üzerine çıkmayan gazete, El Clasico sonrasında bir günde 4 milyon 600 bin tekil ziyaretçinin sitesine geldiğini açıkladı. Sonuç, gazetecilik ölmez, gazeteler ölür, Güneşli Pazartesiler bugünleri 10 yıl önceden görmüş... Ha bir de Xavi, Barça TV'yi bassa yeridir...

Mehmet Topal

Bu sezon lig maçlarının yarısını kaçırmıştı. Şampiyonlar Ligi, Kral Kupası ile birlikte rotasyona giren kadroda maç sayısı azalmıştı. Hafta içinde konuştuk Mehmet Topal ile. Omuzundaki sakatlık yüzünden 3 hafta oynamamıştı. Geçen hafta da tam toparlarken bir virüs vurmuş Valencia'yı. 4-5 futbolcu hastanelik olmuşlar, serum yemişler. Hafta ortasında kupa maçında yoktu. Bugün de Santander deplasmanında yedek başladı. Çok güç kaybetmişti, kanalda yayına bağlandı, selam etti, haftaya Atletico Madrid maçı var ona kesin yetişirsin dedim. Bir de bu hafta ortasına Barcelona ile Kral Kupası maçı çıktı Valencia turu geçince. Bugün Banega sakatlanmasa oyuna da girmezdi. 39'da Banega sakatlandı ve oyuna girdi. Valencia 1-0 mağluptu. Aduriz'in iki golüyle 2-1 öne geçtiler. 82'de hava topunda sırtı dönük pozisyonda Diop kontrolsüz çıktı ve kafa kafaya çarpıştılar. (video) Bilinci kapanmış Topal'ın. Hastaneye götürdüklerinde de toparlamış, kontroller sonrasında doktordan temiz raporu geldi haberi gelince telefonda, sevinçten havaya fırladım. Yarın sabaha kadar hastanede kalacak. Sonra ver elini Valencia... Geçmiş olsun kardeş!..