23 Temmuz 2013

So Foot 10. Yıl Özel Sayı



Fransız "So Foot" Dergisi, 10. yılında 10 numaralar için özel sayı çıkardı. İki kapak var. Platini ve Zidane. Röportaj listesinde Hagi ve Sneijder de var... 

Messi Hakkında Her Şey


Tut ki Messi hakkında bütün bildiklerini unuttun. Bu linkte onun hakkında her şey var. Ole'nin 26. yaşı şerefine hazırladığı inanılmaz içerik. Videolar, istatistikler... Burada:..

Deja vu

Barcelona'da 30 yıl sonra deja vu: 
1983 / Menotti-Maradona 
2013 / Gerardo Martino-Messi

Surface

İyi dergi için iki kural: Doğru kapak ve sıkı röportaj... Gerisi dolar... 

St. Johnstone'nun ESES Forması

Kardeş şehirler vardır ne işe yarar hiç anlamam mesela İstanbul'un 50 tane kardeş şehri vardır, hepsi de hayırsızdır kanımca. Bir de kardeş kulüpler ve taraftar grupları var. Taraftar gruplarının siyasi duruşuyla ortaya çıkan dostluklar Avrupa'da birçok deplasmanda başa iş açar. Kardeş kulüplerin son örneği de Eskişehirspor ile  St. Johnstone. Geçen sezon başında oynanan ön eleme maçında karşılıklı ağırlama, lig maçlarında açılan pankartlar derken  St. Johnstone kulübü potu yükseltmiş. Bu sezon giyecekleri deplasman forması ESES temalı... Olmuş mu olmuş... 

Son Satırı...




Sol ayağına 500 sayfa roman yazabilirim; son satırı "Sağ ayağı da vardı" olur... Kapak da bu fotoğraf...

22 Temmuz 2013

Messi vs. Neymar

Arjantin'de Ole Gazetesi, artık aynı formayı giyecek olan ikiliyi kantara çıkarmış. Videolarla Messi-Neymar karşılaştırması... Futbolsuz günlerde izlemek için buradan buyrun. 

21 Temmuz 2013

Yaz 2013 Transferleri


Mourinho-Drogba: İki Haber


11 Nisan'da Real Madrid-Galatasaray maçları sonrası yazdığım haber:
G.Saray ile oynadığı iki 90 dakikada da eski öğrencisi Drogba ile samimi görüntüler veren Jose Mourinho'nun Fildişili yıldızı için uzun vadeli bir planı var. Sezon sonunda R. Madrid'den ayrılıp Chelsea'nin başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Mourinho, Drogba'yı 2014 Temmuz'nda teknik ekibine alacak ve yardımcısı yapacak. Real Madrid önümüzdeki sezon için Ancelotti ile ön protokol yaparken, Drogba da Galatasaray ile 1.5 yıllık sözleşmesinin bittiği 2014 yazında Portekizli teknik adamın yardımcısı olarak Chelsea'de göreve başlayacak.Drogba, Marsilya forması giyerken, Porto'nun başında olan ve grupta Marsilya'yı geçip finalde de kupayı alan Mourinho, Fildişili oyuncu Chelsea forması giyerken de İnter'in başında İngiliz kulübünü elemiş ve 2010 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Mourinho, G.Saray'ı eledikten sonra "Ne zaman Drogba'nın takımını elesem, Şampiyonlar Ligi'ni kazanıyorum" dedi.
Chelsea will offer Didier Drogba a chance to take his first steps into coaching. As revealed by Sunday Mirror Sport last week, Chelsea manager Jose Mourinho wants Drogba to return to Stamford Bridge. He has one year left on his Galatasaray deal, but Mourinho wants him at Chelsea this summer, or in 12 months, if the Turkish club don’t agree to that. Despite being 35, there is a belief Drogba can keep playing for at least three more years. Chelsea would also let Drogba start work on his coaching badges and Mourinho would allow the club legend to combine playing duties with working with the young players. Drogba visited Mourinho at Chelsea’s Cobham training ground while in England for pre-season training. And he will return with Galatasaray for the ­Emirates Cup, on the weekend of ­August 3 and August 4.

O Maç


Pontevedra-Celta Vigo maçı / Los Lunes Al Sol