3 Haziran 2014

Brezilya 2014 / B Grubu



Her Dünya Kupası'nın bir ölüm grubu vardır; Uruguay, İngiltere, İtalya'lı D Grubu mu yoksa İspanya, Hollanda, Şili'li grupta mı daha çok kan akar bunu göreceğiz.İspanyollar, Barcelona'nın temelini attığı jenerasyonla yapılmayanı yapıp 3 büyük turnuvayı arka arkaya kazandılar. 2008-2010 ve 2012'den sonra Brezilya'ya da büyük favori olarak geliyorlardı ki geçen sezon Konfederasyon Kupası'nda fiyakalarını Sambacılar bozdu. Bu sezon Barcelona orta sahasında Xavi ve İniesta'nın geçmişi aratan oyunları ve son bir yılda oynadıkları milli maçlarda zorlanmaları akıllara "Bir devrin sonu mu?" sorusunu getiriyor.İspanyA Milli Takımı'nı seçen Brezilyalı Diego Costa, Atletico Madrid'e bu sezon şampiyonluğu getiren isim oldu ama Şampiyonlar Ligi finaline sakat sakat çıkıp 8 dakika oynayan golcü oyuncu şimdi finallere yetişme derdinde. Orta sahada David Silva, defans göbeğindeki "El Clasico" kardeşliği, Pique ve Ramos, kalede büyük tecrübe Casillas ve kulübede babacan Vicente del Bosque ile İspanya, grubun elbette ki favorisi ama kağıt üzerinde şampiyonluk için gözümde Brezilya ve Almanya'nın gerisindeler. 

HOLLANDA'NIN EN ZAYIF YANI DEFANS 
2010'da İspanyollarla final oynayan Hollanda'da Van der Vaart sakatlandı ve finallere gelemiyor. Elemelerde Türkiye ile aynı grupta yer alan Portakallar, 4-3-3'ten yine vazgeçmeyecek ancak oynadıkları futbolun Total Futbol ile alakası yok. Louis van Gaal, topa sahip olmaktansa hızlı hücumları seven ve baskın yapan bir teknik adam. Galatasaray'da sezon finalini yüksek form grafiğiyle yapan Sneijder'in üzerine kurulması beklenen kadronun en zayıf halkası defans dörtlüsü. Forvet hattında Robben'in sağı, solu belli olmaz, maç da alır, dünyaları kaçırıp maç da kaybettirir. Bu sezon Manchester United'da silik bir sezon geçiren Van Persie'nin arkasında Sneijder nakışçı olacak, onun ardında ise orta sahada De Jong gibi sert bir oyuncuyla savunmanın önünü kapatıyorlar. Grup üç takım arasında açık ama Hollanda-Şili maçı en belirleyici 90 dakika olacak. Güney Amerika eleme grubundan finallere gelmek gruptan çıkmak kadar zor. 

KURANIN EN ŞANSSIZI ŞİLİ 
de grup kuralarının şanssız takımıydı. Elemelerde iki gol ortalamasıyla oynadılar ama kalelerinde 16 maçta gördükleri 25 gol büyük soru işaretiydi. Marcelo Bielsa yönetiminde 2010'un en genç ikinci kadrosu olan ve en renkli futbolunu oynayan takımlardan biri olan Şili'de Arturo Vidal grup maçlarına yetişirse orta sahada Hollanda ve İspanya ile baş edebilirler. Valencia'nın forveti Vargas ve Barcelona'lı Alexis Sanchez hücumdaki silahları. 

AVUSTRALYA'NIN İŞİ ÇOK ZOR 
VidukaKewell, Lucas Neill'lı jenerasyonu geride bırakan Avustralya'nın bu grupta şansı yok. Mark Bresciano, Tim Cahill gibi tecrübeli ayaklara sahipler ama Avrupa'nın üst düzey liglerinde oynayan çok az sayıda isim olması işlerini imkansıza yakın kılıyor.






Hiç yorum yok: