7 Haziran 2014

Brezilya 2014 / E Grubu




Fransızların Dünya Kupası'nda ortası yok. 1998'de şampiyon olan kadro, 2002'den gol atamadan dönmüştü. 2006'da İtalyanlara finalde penaltılarla kaybettiler ve 2010'da futbol oynamaktan daha çok soyunma odasında çıkan isyanla vakit kaybedince maç kazanamadan evlerinin yolunu tuttular. Teknik direktör Dechamps, 98'de kupayı kaldıran takım kaptanı. Play-Off'ta 2-0'ın rövanşında Ukrayna'yı 3-0 ile geçerken bir golleri ofsayttı, zaten 2010'a da Henry'nin elle attığı golle gitmişlerdi. Takımın temel direği Juventus'ta forma giyen genç Pogba. Ribery bu takımın vitesiydi ancak sakatlığı kupaya gelmesine engel oldu. Her şeye rağmen kadrolarındaki isimler Avrupa'da üst düzey takımlarda forma giyiyorlar ve düşebilecekleri en iyi grupta yer alıyorlar.

ŞAKİRİ PATLARSA ŞANSLARI ARTAR Yunanistan ile birlikte Avrupa'da defansif oynadığı için eleştirilen milli takımların başında gelen İsviçre, 2010'da şampiyon İspanya'yı grupta mağlup ederek turnuvaya girmiş ama gruptan çıkamamıştı. Hitzfeld, orta sahada İtalya Serie A'nın sertliğinde pişen Gökhan İnler ve Behrami'yi kullanıyor. Sağ bekleri Lichsteiner de kıtanın en iyi defans oyuncularından biri. Şakiri bu turnuvada patlama yaparsa şansları artar. Son 15 maçta kalelerinde sadece 9 gol gördüler ama urnuvada ülkenin efsane golcüsü Alexander Frei'ı arayacaklar. Kosova doğumlu Xhaka'ya dikkat.

EVDEKİ RAKIMI ARARLAR Ekvador, Güney Amerika elemelerinde evindeki maçlarda rakım avantajını çok iyi kullanan bir takım, deplasmanlarda ise döküldüler, iyi forvetler yetiştiriyorlar ama defans için bunu söyleyebilmek mümkün değil. İlk kez 2002'de finallere gelen ve grupta sonuncu olan Ekvador, 2006'da grupta iki maç kazanmış, son 16'da İngilizlere kaybetmişti. Teknik direktörleri Kolombiyalı Rueda'nın futbolculuk kariyeri amatör düzeyde kalmış, Honduras ile yaptıkları onu bu seviyeye taşıdı.Takımın Avrupa tornasından geçmiş ismi Manchester United'lı Valencia. Sol açıkları Montero'ya dikkat.

PREMİER LİG DESTEKLİ HONDURAS Bir Kolombiyalı teknik adam da Honduras'ın başında var. Luis Fernando Suarez'in takımı, eleme grubunda üçüncü olup arka arkaya ilk kez finallere gelmeyi başardı. 2010'da galibiyet alamamışlardı. Sol bekleri Celtic'de forma giyen İzaguierre kaliteli adam. Orta sahada Premier Lig'de forma giyen Palacios ve Espinoza var. Forvet hattında Carlo Costly- Bengston elemelerde 16 gol attı ama bu grupta tek forvet oynamaları muhtemel. Fransızların bu gruptan güle oynaya çıkması lazım. İkincilik için favorim Ekvador. 





2 yorum:

Adsız dedi ki...

ribery yok ama bence gerek te yok. ribery nin çıkartılmasından sonra kadroya beyaz fransız bir oyuncu aldılar adı neydi unuttum gayet iyi bir siin. ribery bu sezon bayernde vasattı zidane-henry viera trezeguet li kadrodan sonra onun fransaya liderlik yapması beklendi ama euro 08 ve 12 ile dk 2010 da gördük ribery daha doğrusu göremedik. o bakımdan fransa rbey yi aramaz. ama neden se kadroya alınmayan nasriyi arar.

tiriviri dedi ki...

Rémy Cabella