9 Kasım 2016

Mourinho Cezalı Olunca?


Mourinho’nun cezalı olduğu maçlarda takımları ne yaptı?

 PORTEKİZ
Porto-Lazio 4-1 (tribüne gönderildi)
Lazio-Porto 0-0

İNGİLTERE
Barcelona-Chelsea 2-1 (tribüne gönderildi)
Chelsea-Barcelona 4-2 (cezalı)
Chelsea-Bayern Münih 4-2 (cezalı)
Chelsea-Southampton 1-3 (tribüne gönderildi)
Chelsea-Aston Villa 2-0 (cezalı)
Chelsea-West Ham 2-1 (tribüne gönderildi)
Stoke City-Chelsea 1-0  (cezalı)
Man. United-Burnley (tribüne gönderildi)
Swansea-Manchester United 1-3 (cezalı)


İTALYA
Cagliari-Inter 2-1 (tribüne gönderildi)
Inter-Atalanta         4-3 (cezalı)
Juventus-Inter 2-1 (tribüne gönderildi)
Atalanta-Inter 1-1 (cezalı)
Inter-Sampdoria 0-0 (tribüne gönderildi)
Udinese-Inter 2-3 (cezalı)

İSPANYA
Real Madrid-Murcia 5-1 (tribüne gönderildi)
Sporting-Real Madrid 0-1 (cezalı)
Real Madrid-Atletic Bilbao 5-1 (cezalı)
Real Madrid-Barcelona 0-2 (tribüne gönderildi)
Barcelona-Real Madrid 1-1 (cezalı)
Villarreal-Real Madrid      1-1 (tribüne gönderildi)
Real Madrid-Real Sociedad 5-1 (cezalı)


8 Kasım 2016

La Liga Tarihinin En iyi Kalecileri


La Liga Tarihinin Gol Kralları


Sneijder ve 5 Teknik Adam


Gece hayatı ve teknik adam değişimi yüzünden Real Madrid’den ayrılan ve bir ay süren pazarlıkların ardından 16 milyon Euro’ya Inter’in yolunu tutan Sneijder, Mourinho yönetiminde 2010’da Şampiyonlar Ligi, Serie A şampiyonluğu ve İtalya Kupası’nı kazanmıştı. Portekizli teknik adamın ayrılığı sonrasında Milano kulübünde 5 farklı teknik adamla çalışan Hollandalı 10 numara, 2012’in sonbaharında Başkan Moratti’ye istan etmiş ve “Sürekli teknik direktör değişiyor ve artık ben nerede oynayacağımı bilmiyorum” demişti. Benitez, Leonardo, Gasperini, Ranieri’nin de ardından genç teknik adam Stramaccioni döneminde kadro dışı kalan Sneijder, yüksek yıllık ücreti nedeniyle zorda olan Inter tarafından 8 milyon Euro’ya Galatasaray’a satılmıştı.

Galatasaray’da ilk olarak Fatih Terim ile çalışan Sneijder, Inter’de yaşadığı teknik adam kaosuna sarı-kırmızılı kulüpte de yakalandı. “Sol kanatta mı forvet arkasında mı oynamalı” derken, Ünal Aysal’ın Terim ile yollarını ayırması sonrasında Mancini ardından Prandelli ile çalışan Hollandalı yıldız,  Dünya Kupası’nda yorumculuk yaparken kendisini sert bir dille eleştiren Hamzaoğlu ile yolları Florya’da buluşmuştu. Son bir yıldır adale ve diz sakatlıkları, Hollanda’nın Euro 2016 dışında kalması derken Denizli’nin ardından son olarak vatandaşı Riekerink ile çalışan Hollandalı yıldız, İtalya’da neyi kınadıysa Türkiye’de başına o geldi.   

6 Kasım 2016

Camp Nou Ne Kazandırıyor?


Barcelona'nın Camp Nou'dan gelirleri
Bilet: 57.5 milyon Euro
Barcelona Müzesi: 32 milyon 
VİP: 17 milyon
Kombine: 45.5 milyon
Organizasyonlar: 7 milyon 
Salon bilet: 1.4 milyon 

Kulübün 679 milyon Euro gelirinin yüzde 23'ü...

Miroslav Klose

Çocuk yaşta jimnastik sporuna gönül vermesi ona sadece ceza sahası içinde topla buluştuğunda esneklik sağlamıyordu, fileleri havalandırdıktan sonra attığı saltolar adıyla anılır oldu. Gün geldi bu sevinçten vazgeçti çünkü oğlu televizyon başında babasını izlerken onu taklit edip canını yakınca yüreği dayanmadı, "Sadece çok özel gollere saklar oldum saltoyu" dedi. İyi olduğunun farkındaydı ama her röportajında aynı soru geliyordu: "Gerd Müller ile kendini karşılaştırırsan?" Aynı cevabı verdi: "Müller başka bir adamdı. Müller değilim, olamadım da." Alman Milli Takımı'nda Gerd Müller'den daha fazla gol (71) attı ama Müller 68 golü, 62 maçta atmış, o ise 137 maçta forma giymişti. Polonya asıllı santrfor babadan futbolcuydu, yetmedi annesi Barbara da hentbolda milli formayı giymişti. Kaiserslautern'de yetişti, Werder Bremen, Bayern Münih derken İtalya havasını Lazio'da aldı.
2002'de finalde kaybettiği Dünya Kupası'nı 12 yıl sonra kariyerinin son baharında Brezilya'da kaldırdı. Dünya Kupaları'nda en çok gol (16) atan santrfor artık hocası Löw'ün yanında staja başlayacak. Miroslav Klose büyük golcüydü, üç direk onu çok özleyecek.